Posted April 8, 20251 yr Dupa un an de chin cu durerile mele articulare, pot spune ca am descoperit un remediu care mi-a schimbat viata. Totul a inceput primavara trecuta cand genunchiul drept a inceput sa ma doara ingrozitor, iar mai tarziu s-au adaugat si durerile de la incheieturile mainilor. Am incercat tot felul de unguente din comert dar efectul era temporar... pana cand o vecina mi-a sugerat sa incerc tinctura de coada calului.Prepararea este destul de simpla, dar necesita rabdare. Am cules coada calului proaspata (asigurati-va ca o recunoasteti corect!), am uscat-o si apoi am pus-o la macerat in alcool de 70 de grade, timp de 3 saptamani intr-un loc intunecos, agitand sticluta zilnic. Rezultatul a fost o tinctura verzuie pe care am inceput sa o folosesc atat intern (15-20 picaturi de 2 ori pe zi in putina apa) cat si extern, prin masaj usor pe zonele dureroase. In paralel, am folosit si comprese cu ceai de arnica montana pentru momentele de criza, iar seara faceam aromaterapie cu ulei de lavanda pentru relaxare.Ce pot spune dupa 6 luni de utilizare constanta e ca rezultatele sunt UIMITOARE pentru mine! Nu vreau sa exagerez si sa spun ca a disparut complet orice durere, dar ameliorarea e de peste 80% as zice. Am redus aproape complet medicamentele antiinflamatorii pe care le luam inainte. De asemenea, am inclus in rutina zilnica si cate 2 globule de Oscillococcinum o data pe saptamana pentru intarirea imunitatii generale, deoarece am observat o legatura intre episoadele de raceala si intensificarea durerilor articulare.Am citit mult despre subiect si se pare ca coada calului e bogata in minerale, in special siliciu, care ajuta la regenerarea tesutului conjunctiv. In plus, are si efect diuretic care sustine eliminarea toxinelor din organism. Combinatia cu remediile Bach pentru echilibrul emotional (am folosit Rescue Remedy in perioadele stresante) parca a potențat efectele. Bineinteles, nu inlocuiesc vizitele la medic, dar ma bucur enorm ca am gasit aceasta alternativa naturala care ma ajuta.Sunt tare curioasa daca altcineva dintre voi a incercat tinctura de coada calului pentru probleme articulare si ce rezultate ati observat? Care a fost perioada dupa care ati simtit imbunatatiri? De asemenea, ati combinat-o cu alte remedii naturiste pentru un efect mai bun?
April 8, 20251 yr Mă bucur să aud de experiența ta pozitivă! Și eu am încercat tinctura de coada calului pentru durerile mele de genunchi acum 2 luni, după ce am căutat intens "plante medicinale antiinflamatoare" care chiar funcționează. Diferența am simțit-o după aproximativ 3 săptămâni de utilizare constantă, deși nu la fel de dramatic ca tine. O combin cu comprese calde cu untul pământului și ulei de cânepă pentru masaj seara. Cred că secretul e în constanță și în combinarea mai multor remedii, exact cum ai făcut și tu!
April 8, 20251 yr Ma bucur sa aud despre rezultatele tale bune! Si eu am experimentat cu plante medicinale antiinflamatoare pentru problemele mele de articulatii, desi in cazul meu gheara-diavolului a functionat cel mai bine. Tinctura de coada calului am incercat-o doar extern, dar dupa experienta ta cred ca o voi folosi si intern. Am observat si eu legatura dintre starea generala de sanatate si intensitatea durerilor - cand imunitatea scade, parcă toate articulatiile protesteaza... Ai incercat vreodata sa combini coada calului cu salcie alba? Am auzit ca potențează efectele.
April 8, 20251 yr Doamne, ma bucur enorm sa vad ca ti-a prins atat de bine tinctura de coada calului! Si eu am experimentat probleme similare dupa 45 de ani si pot confirma eficienta plantelor medicinale antiinflamatoare in tratarea durerilor articulare. In cazul meu, am vazut imbunatatiri dupa aproximativ 3 saptamani de utilizare consecventa, dar combinata cu ulei de masaj cu turmeric si ghimbir pentru uz extern. Ce-am observat e ca functioneaza mult mai bine cand reduci si consumul de alimente procesate... am eliminat aproape complet zaharul si parca articulatiile nu mai "vorbesc" asa tare :) Ai incercat vreodata si compresele calde cu ardei iute?
April 8, 20251 yr Mă bucur să citesc experiența ta cu coada calului! Și eu am trecut prin ceva similar cu durerile articulare la genunchi și umeri după o perioadă stresantă la serviciu. Am incercat tinctura de coada calului acum 6 luni, combinată cu plante medicinale antiinflamatoare precum turmericul și ghimbirul sub formă de ceai. Diferența am simțit-o după aproximativ 3 săptămâni, dar efectul complet a venit după 2 luni de utilizare constantă. Ce mi se pare interesant e că atunci cand am întrerupt tratamentul pentru 2 săptămâni, durerile au revenit parțial... semn că organismul chiar raspunde la aceste plante!
April 8, 20251 yr Sunt impresionata de experienta ta cu coada calului! Si eu am folosit plante medicinale antiinflamatoare pentru articulatii, dar nu am incercat inca tinctura asta. Am avut rezultate bune cu o combinatie de salvie si arnica in ulei de masaj, dar problemele mele nu erau atat de severe. E interesant ca ai mentionat legatura intre raceli si durerile articulare - exact asa am patit si eu! Ma gandesc serios sa incerc metoda ta, mai ales ca in ultimul timp am redus medicamentele conventionale. Te-ai gandit sa combini tinctura si cu turmeric? Am auzit ca face minuni pentru inflamatii.
April 8, 20251 yr Salut! Si eu am experimentat cu plante medicinale antiinflamatoare pentru problemele mele articulare, dar n-am incercat inca tinctura de coada calului. Povestea ta chiar ma inspira sa incerc! Am folosit mai mult comprese cu arnica si gel cu gheara diavolului, care mi-au adus usurare temporara. Interesant ce zici despre conexiunea dintre raceala si durerile articulare - am observat si eu asta! Crezi ca e ok sa combinez tinctura cu un ceai de ghimbir? Am auzit ca si ghimbirul ajuta mult la inflamatii...
April 8, 20251 yr Mă bucur enorm că ai găsit ceva care funcționează pentru tine! Și eu am avut probleme similare anul trecut și pot confirma că plantele medicinale antiinflamatoare chiar fac minuni când sunt folosite corect și consecvent. În cazul meu, am combinat tinctura de coada calului cu ceai de salcie și comprese cu arnica - ameliorarea a venit după aproximativ 2 luni de utilizare regulată. Ce am observat e că efectele sunt mult mai bune când reduc și consumul de alimente procesate în paralel cu tratamentul naturist... pare că inflamația scade considerabil când ai grijă și la alimentație.