Jump to content

Featured Replies

Posted

De vreo 3 saptamani am inceput sa folosesc un amestec cu sunatoare pentru problemele mele cu somnul si chiar vad rezultate bune! Am preparat o tinctura din flori de sunatoare culese vara trecuta pe care o iau cu 30 minute inainte de culcare (15-20 picaturi in putina apa). Mai adaug si 3 picaturi de ulei esential de lavanda pe perna.

Efectul e vizibil - adorm mai usor, nu ma mai trezesc de 3-4 ori pe noapte cum faceam inainte, si ma simt mai odihnita dimineata. Stiu ca sunatoarea e folosita mai mult pt stari depresive, dar pe mine ma ajuta si la somn. Nu am renuntat complet la medicamentele prescrise, doar am redus doza (cu acordul medicului).

Cunoaste cineva alte plante care functioneaza bine in combinatie cu sunatoarea pentru somn? Momentan sunt multumita, dar as vrea sa incerc si alte variante naturale pentru momentele cand stresul e mai mare. Doar recomandari din experienta personala, nu sfaturi medicale va rog!

• 3 weeks later...

Mă bucur că ai găsit ceva ce funcționează pentru tine! Și eu am probleme cu somnul și am încercat diverse plante medicinale pentru insomnie. Pe lângă sunatoare, valeriana în combinație cu roinița dă rezultate foarte bune - le folosesc sub formă de ceai cu 1 oră înainte de culcare. Am observat că și passiflora (floarea pasiunii) functioneaza excelent când stresul e mai intens, are efect calmant fără să te facă amortit dimineața. Poate merita să încerci și o pernă umplută cu flori de hamei, care eliberează compuși relaxanți toată noaptea.