Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna ziua dragilor!

De vreo cateva luni m-am confruntat cu perioade de stres intens si mi-a fost foarte greu sa adorm seara. Am incercat diverse metode, de la meditatie la remedii Bach, insa nimic nu parea sa functioneze pe termen lung. Intr-o seara, bunica mea mi-a pregatit un ceai de musetel si am observat ca m-a linistit incredibil. M-am documentat si am aflat ca musetelul contine compusi care chiar ajuta la relaxarea sistemului nervos.

Am inceput sa experimentez cu diverse forme de preparare. Cel mai bun efect l-am obtinut cand las florile la infuzat 8-10 minute (nu mai mult, devine prea amar). Uneori adaug si putin ulei esential de lavanda - doar 1-2 picaturi - si efectul de relaxare e si mai profund. In zilele foarte agitate, combin ceaiul de musetel cu tinctura de valeriana, in cantitati mici desigur. E uimitor cum remediile simple, traditionale, pot fi atat de eficiente!

Ce am mai observat e ca musetelul functioneaza excelent in combinatie cu alte practici. Dupa ce beau ceaiul, fac 10 minute de aromaterapie cu ulei de lavanda si apoi cateva exercitii de respiratie. E ca un ritual care semnaleaza corpului ca e momentul de relaxare. Uneori mai adaug in ceai si putina miere de tei, care si ea are proprietati calmante. Spre deosebire de Oscillococcinum sau alte remedii homeopate pe care le-am incercat pentru stres, ceaiul de musetel are un efect pe care il simt imediat.

Desigur, nu pretind ca e un remediu minune si fiecare organism e diferit... dar pentru mine, aceasta combinatie a facut minuni pentru somn si starea generala. Nu mai am nevoie de somnifere si ma trezesc mult mai odihnita. Spre deosebire de perioada cand foloseam doar Arnica montana pentru relaxare musculara, acum simt o relaxare completa, atat fizica cat si mentala.

As fi curioasa sa aflu ce alte plante medicinale folositi voi pentru relaxare si somn linistit? Si cum vi se pare musetelul in comparatie cu alte ceaiuri calmante precum cel de roinita sau tei?

Buna! Am trecut si eu prin perioade de insomnie cauzate de stres si pot sa confirm ca plantele medicinale antiinflamatoare functioneaza excelent. Ceaiul de musetel e baza in rutina mea de seara, dar am observat rezultate si mai bune cand il combin cu passiflora - am o tinctura pe care o iau cu 30 minute inainte de culcare. Incearca si tu sa-ti creezi un ritual de somn constant, corpul se obisnuieste cu "semnalele" pe care i le dai ca e timpul de odihna. Si un detaliu care a facut diferenta pentru mine: evit complet ecranele cu o ora inainte de culcare!

• 1 month later...

Te inteleg perfect! Si eu am trecut prin perioade cu probleme de somn cauzate de stres. Am descoperit ca plantele medicinale antiinflamatoare functioneaza minunat pentru relaxare si somn linistit, in special valeriana combinata cu lavanda. Ceaiul de roinita mi se pare mai bland decat cel de musetel, dar efectul dureaza mai putin... Pentru mine, ritualul de seara e esential - un ceai bun, fara telefon cu o ora inainte de culcare si cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe perna. Ai incercat vreodata si passiflora? E mai putin cunoscuta dar are efecte extraordinare pentru anxietate si somn.

Te inteleg perfect! Si eu am trecut printr-o perioada similara cu insomnie cauzata de stres. Ceaiul de musetel este intr-adevar minunat, dar ce m-a ajutat enorm a fost combinatia de plante medicinale antiinflamatoare, in special valeriana cu passiflora. Le prepar seara intr-un ritual similar - infuzie de 7-8 minute, putina miere si cateva picaturi de ulei esential de lavanda in difuzor. Am observat ca si momentul consumului conteaza mult - cu o ora inainte de culcare functioneaza cel mai bine pentru mine. Ai incercat vreodata si baia cu saruri de magneziu inainte de ritualul cu ceai? Face minuni pentru relaxarea musculara!