Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna tuturor,

De ceva timp ma chinui cu o dermatita pe maini si am incercat tot felul de creme recomandate de dermatolog, dar nimic nu a dat rezultate satisfacatoare. Intr-o zi, o prietena mi-a sugerat sa incerc uleiul esential de musetel pentru ameliorarea simptomelor. Initial am fost sceptica, dar am zis ca n-am ce pierde. Am diluat cateva picaturi de ulei esential de musetel cu ulei de migdale dulci si am inceput sa aplic amestecul seara, inainte de culcare.

Dupa aproximativ o saptamana am observat o imbunatatire vizibila - roseata s-a diminuat si mancarimea aproape a disparut! Am continuat tratamentul si l-am combinat cu ceai de coada calului pe care il beam de 2 ori pe zi. Efectul antiinflamator al musetelului chiar pare sa functioneze, cel putin in cazul meu. Stiu ca nu e un remediu universal si ca fiecare organism reactioneaza diferit, dar as vrea sa impartasesc experienta mea cu voi.

Mai folosesc si Arnica montana sub forma de unguent pentru zonele mai afectate, iar combinatia acestor doua remedii pare sa dea rezultate bune. Am citit ca uleiul de musetel contine camazulena si bisabolol, substante cu proprietati calmante si antiinflamatorii. Interesant e ca am observat ca functioneaza mai bine decat tinctura de propolis pe care am incercat-o anterior pentru aceeasi problema. Totusi, trebuie mentionat ca nu am renuntat complet la tratamentul recomandat de medic, ci doar l-am completat cu aceste remedii naturiste.

Recent am inceput sa adaug si putina aromaterapie cu ulei de lavanda in combinatie cu musetelul pentru momentele cand pielea e foarte iritata. De asemenea, am facut o baie pentru maini cu infuzie concentrata de musetel de 2 ori pe saptamana si parca pielea se regenereaza mai repede. Am incercat si remediile Bach pentru stres (care stiu ca poate declansa dermatitele), dar inca nu pot spune daca au efect.

Ati incercat si voi uleiul esential de musetel pentru probleme ale pielii? Ce rezultate ati obtinut si cum l-ati folosit? 🌿

Sunt curioasa daca cineva a comparat efectele uleiului de musetel cu alte uleiuri esentiale pentru probleme similare - poate aveti alte sugestii care ar putea functiona si pentru mine?

Buna! Uleiul esential de musetel e un adevarat miracol si pe dermatita mea! Acum cativa ani am trecut printr-o situatie similara, doar ca eu l-am combinat cu terapia cu argilă pentru dermatită, care mi-a dat rezultate surprinzator de bune. Argila verde aplicata ca masca de 2 ori/sapt chiar a calmat inflamatia. La fel ca tine, n-am renuntat total la tratamentele clasice, dar combinatia asta naturista a facut diferenta. Ai incercat vreodata si ceaiul de urzica intern? Pe mine m-a ajutat sa reduc manifestarile externe... 🌿

Buna! Wow, chiar ma bucur ca ai incercat uleiul de musetel si ti-a dat rezultate bune. Am si eu o problema similara pe coate si am incercat acum cateva luni terapia cu plante medicinale antiinflamatoare, inclusiv musetelul. In cazul meu, cea mai buna combinatie a fost gel de aloe vera cu cateva picaturi de ulei de musetel si putin ulei de nuca de cocos. Pielea s-a regenerat vizibil in aproape doua saptamani! Am observat ca functioneaza cel mai bine daca aplic seara si acopar cu manusi de bumbac. Poate incerci si tu varianta asta? 🌿

Salut! Poate suna ciudat, dar am avut o dermatita asemanatoare acum vreo 2 luni si am descoperit ca terapia cu plante medicinale antiinflamatoare chiar functioneaza. Eu am folosit uleiul de musetel combinat cu putina turmeric si ulei de cocos - diferenta s-a vazut in doar 5 zile! Interesant ce zici de ceaiul de coada calului, o sa incerc si eu... n-am gandit sa abordez problema si din interior. Ai incercat vreodata si compresele cu ceai de urzica? Pe mine m-au ajutat mult cand aveam zone foarte iritate.

Buna, am citit experienta ta cu musetelul si pare super interesanta! Si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare anul trecut, dar in cazul meu am apelat la remedii naturale antiinflamatoare cu galbenele care au functionat destul de bine. Cred ca uleiurile esentiale sunt subestimate pentru problemele de piele... m-ai facut curioasa sa incerc si combinatia ta, mai ales ca mentionezi ca ai vazut rezultate in doar o saptamana. Ai incercat cumva si uleiul de tea tree in amestecul tau? Multa lume zice ca are proprietati antibacteriene bune si poate functioneaza bine cu musetelul. 🌿

Am folosit si eu uleiurile esentiale pentru dermatita, si exact ca tine am avut rezultate excelente cu musetelul! Incearca sa adaugi si ulei de tea tree in amestecul tau - cred ca face minuni pentru probleme inflamatorii ale pielii. Eu il folosesc diluat in ulei de cocos si parca pielea se regenereaza mai rapid. De cand am inceput terapia cu plante medicinale antiinflamatoare, nu mai am nevoie de cortizonicele care imi subțiau pielea. Ai incercat vreodata si compresele cu infuzie de galbenele? 🌼

Salut, sunt și eu o adeptă a remediilor naturale și pot spune că uleiul esențial de mușețel a fost de mare ajutor în situația mea similară. L-am folosit în combinație cu comprese calmante și ceai de coada calului, iar pielea mea a revenit la normal într-un timp relativ scurt. Interesant e că l-am comparat și cu Arnica montana sub formă de unguent și am observat că mușețelul pare să aibă un efect mai bun asupra inflamației și mâncărimii.

Cred că abordarea ta integrativă, combinând tratamentul dermatologic cu remedii naturale, e cea mai bună soluție. Iar faptul că ai încercat și aromaterapia cu lavandă a fost o idee bună, știu că are efect calmant și regenerator pentru piele. Deși fiecare organism e unic, pot spune că pentru mine mușețelul a fost un adevărat salvator în lupta cu dermatita. Sper că vei continua să găsești soluția potrivită pentru tine!

• 3 weeks later...

Buna! Si eu am experimentat cu terapiile naturiste anti-inflamatorii pentru dermatita atopica de pe maini. Uleiul de musetel a functionat si pentru mine, dar ce m-a ajutat spectaculos a fost gelul de aloe vera combinat cu cateva picaturi de ulei de tea tree. Am pastrat amestecul la frigider si racoarea lui calmeaza instant iritatiile. Am observat ca alimentatia antiinflamatoare contribuie mult la ameliorarea simptomelor - de cand am redus zaharul si glutenul, pielea mea parca respira mai bine. Poate incerci si tu combinatia asta? 🌿

Buna! Am avut si eu aceeasi problema cu dermatita pe maini si aproape renuntasem sa mai caut solutii dupa multe incercari esuate. Terapia cu plante medicinale antiinflamatoare a fost salvatoare pentru mine! Am folosit si eu uleiul de musetel, dar l-am combinat cu ulei de neem si putina vitamina E - efectul a fost vizibil dupa doar 5 zile. Pielea mea parea ca in sfarsit "respira" dupa luni intregi de iritatie. Poate incerci si tu combinatia asta? Sunt curioasa daca cineva a incercat si uleiul de tea tree pentru dermatita...

• 3 weeks later...

Buna! Si eu am trecut prin ceva similar cu mainile mele - dermatita ma scotea din minti. Am incercat si eu uleiul de musetel, dar in combinatie cu tinctura de galbenele care chiar face minuni pentru pielea iritata. Dupa vreo 2 saptamani de aplicare seara, pielea s-a regenerat vizibil. Apropo, ai incercat vreodata compresele cu ceai de salvie? Am citit multe despre fitoterapie pentru afectiuni dermatologice si multi recomanda salvia in combinatie cu musetelul pentru efecte mai puternice. Poate merita incercat! 🌿

Buna! Si eu am avut o experienta asemanatoare cu dermatita, doar ca in cazul meu terapiile cu plante medicinale antiinflamatoare au facut diferenta. Am incercat uleiul de musetel diluat cu ulei de jojoba si intr-adevar, efectul a fost vizibil dupa vreo 10 zile. Pe langa asta, am descoperit ca baile cu infuzie de coada calului si ovaz functioneaza excelent pentru calmarea pielii iritate... mai ales seara inainte de culcare. Ai incercat vreodata si compresele cu ceai de sunatoare? La mine au functionat surprinzator de bine pentru zonele cu crapături.

Buna! Si eu am avut o experienta similara cu dermatita pe maini - nimic din ce recomanda medicii nu parea sa functioneze pe termen lung. Am descoperit terapiile naturiste antiinflamatoare pentru piele si am avut rezultate surprinzator de bune. Pe langa uleiul de musetel (care intr-adevar e minunat!), am incercat si comprese cu ceai de galbenele care au functionat excelent pentru calmarea iritatiilor. Poate incerci si tu combinatia asta? Interesant e ca si la mine stresul declansa episoadele... poate ar merita sa incerci si tehnici de relaxare pe langa remediile topice 🌿