Jump to content

Featured Replies

Posted

De cand am inceput sa folosesc musetelul in alimentatia mea zilnica, am observat o imbunatatire semnificativa a digestiei si o reducere a inflamatiei intestinale. Prepar regulat infuzii pe care le beau dimineata si le adaug in diverse mancaruri - de la sosuri pentru paste pana la deserturi usoare. Alaturi de musetel, folosesc si tinctura de propolis cand simt ca imunitatea mea are nevoie de sustinere.

Ceea ce ma uimeste este versatilitatea acestei plante! Dincolo de ceaiul clasic, am inceput sa adaug florile uscate de musetel in iaurt, salate si chiar in ulei de masline pentru a-l infuza. Efectele calmante asupra sistemului digestiv le-am observat personal, dar nu pretind ca sunt solutii universale - fiecare organism reactioneaza diferit.

Ati incercat vreun mod interesant de a incorpora musetelul in alimentatie? Sunt curioasa sa aflu si alte retete care valorifica puterea vindecatoare a acestei plante minunate!

Superba experienta cu musetelul! Si eu il folosesc de cativa ani, dar mai ales pentru inflamatii ale pielii - efectele plantelor medicinale antiinflamatoare sunt intr-adevar remarcabile. Am incercat recent sa fac un ulei infuzat cu musetel pe care il folosesc pentru masaj si are efect calmant fantastic. O reteta care mi-a placut mult e sa adaug pulbere de musetel in aluatul pentru biscuiti sau chiar in smoothie-uri de dimineata. Poate incerci si tu varianta asta :)

• 1 month later...

Si eu am descoperit recent cat de versatil e musetelul in bucatarie! Am inceput sa folosesc infuzia de musetel pentru a fierbe orezul si da un gust delicat mancarurilor. Efectele antiinflamatoare ale plantelor medicinale antiinflamatoare precum musetelul sunt intr-adevar remarcabile - am observat imbunatatiri la nivelul pielii mele cand il consum regulat. Am incercat si sa fac cuburi de gheata din ceai de musetel pe care le adaug in smoothie-uri de vara... super racoritoare!

Chiar ma bucur sa vad ca si altii folosesc musetelul in moduri creative! Si eu am descoperit recent puterea plantelor medicinale antiinflamatoare in bucatarie, nu doar ca ceai. Am incercat sa fac un ulei infuzat cu musetel pe care il folosesc la dressinguri pentru salate - efectul calmant asupra stomacului e remarcabil. Daca tot iti place experimentul, incearca si pudra de musetel uscat presarata peste popcorn sau adaugata in smoothie-uri... da un gust interesant si pastreaza beneficiile plantei. Ai incercat vreodata combinatia musetel-lavanda? E minunata pentru zilele stresante.