Jump to content

Featured Replies

Posted

Oameni buni, de vreo saptamana tot beau ceai de musetel seara inainte de culcare. Am observat ca dorm mai bine, dar si ca ma simt mai putin umflata dimineata. Stiu ca musetelul e recomandat pentru problemele digestive si anxietate, dar sunt curioasa daca altcineva a observat efecte asupra retentiei de apa.

Am incercat diverse plante medicinale pana acum, dar musetelul parca ma ajuta cel mai mult. L-am combinat uneori cu tinctura de Arnica montana pentru dureri musculare dupa antrenamente (folosesc doar extern, desigur). Din experienta mea, combinatia asta chiar functioneaza, desi nu inlocuieste tratamentul medicamentos cand e cazul.

Ati observat si voi alte beneficii ale ceaiului de musetel pe care nu le mentioneaza nimeni de obicei? Sunt curioasa ce alte efecte ati remarcat in utilizarea regulata. Multumesc!

Chiar ma bucur sa vad ca si altii au observat efecte pozitive ale musetelului asupra retentiei de apa! Si eu am remarcat asta cand am inceput sa consum regulat, mai ales in combinatie cu alte plante medicinale antiinflamatoare cum ar fi coada calului. Efectele digestive sunt bine cunoscute, dar putini stiu ca ajuta si la reducerea inflamatiei in general, nu doar la nivel stomacal. Am descoperit ca daca adaug si putina menta, efectul calmant e mai puternic si dorm ca un bebelus... merita incercat!

Salut! Și eu am observat același lucru cu ceaiul de mușețel - mi-a îmbunătățit calitatea somnului și a redus umflarea dimineața. Cred că efectul ăsta se datorează proprietăților anti-inflamatorii și diuretice ale mușețelului. L-am combinat și eu uneori cu tinctură de Arnica pentru dureri musculare, iar rezultatele au fost chiar bune. Cred că valabilitatea oboseală și retenția de apă sunt beneficii interesante ale mușețelului, pe lângă cele mai cunoscute efecte digestive și pe anxietate. Poate încercăm și alte plante medicinale cu proprietăți similar, gen coada calului sau urzica, să vedem dacă observăm și alte efecte pozitive. Oricum, e super că ai găsit o soluție naturală care îți funcționează! 😊

• 1 month later...

Si eu am observat efecte similare cu musetelul! De fapt, folosesc regulat ceaiuri pentru detoxifiere naturala si musetelul e nelipsit din colectia mea. Pe langa efectele antiinflamatorii cunoscute, am remarcat ca ajuta si la reducerea balonarii si a retentiei de apa, exact cum spui si tu. Incearca sa il combini cu papadie daca vrei sa potentezi efectul diuretic - eu fac asta cand ma simt umflata dupa perioade cu alimentatie dezechilibrata. Functioneaza minunat!

Da, si eu am observat ca musetelul are efect asupra retentiei de apa! Il beau regulat de vreo 2 luni si chiar ajuta la reducerea edemelor, mai ales dupa zile in care mananc sarat. Am citit recent despre terapii naturale pentru detoxifiere ca musetelul are proprietati diuretice usoare pe langa cele antiinflamatoare cunoscute. Incearca sa adaugi si patrunjel in ceai din cand in cand - eu am vazut rezultate si mai bune in combinatia asta pentru diminuarea retentiei de lichide.