Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna tuturor pasionatilor de remedii naturale!

De ceva timp am inceput sa explorez mai profund beneficiile musetelului in alimentatia de zi cu zi, nu doar ca ceai cand am probleme digestive. Sincer, pana anul trecut foloseam musetelul doar ocazional pentru stomac, dar dupa ce am avut o discutie cu o vecina care practica fitoterapia de ani buni, am inceput sa-l integrez zilnic. Am observat ca in combinatie cu catina, musetelul are un efect calmant mult mai bun asupra sistemului meu digestiv decat atunci cand il folosesc singur.

Am inceput prin a adauga flori de musetel in salate (un pic, sa nu fie prea amar), apoi am trecut la pregatirea unor infuzii pe care le folosesc in dressinguri sau chiar in marinarea carnii. E surprinzator cat de bine functioneaza! Interesant e ca de cand am inlocuit cafeaua de dimineata cu un amestec de ceai de musetel si tinctura de propolis (doar cateva picaturi), sistemul meu imunitar pare mai rezistent. Nu mai am acele raceli usoare care ma deranjau primavara. Bineinteles, nu pot atribui DOAR musetelului aceasta imbunatatire, fiindca in paralel am luat si Oscillococcinum preventiv in perioade de stres, dar combinatia pare sa functioneze.

Un alt aspect interesant pe care l-am descoperit e utilizarea musetelului in diverse preparate culinare. Am incercat recent sa adaug un decoct concentrat de musetel in aluatul pentru paine, iar rezultatul a fost o paine cu un gust usor specific, dar placuta si cu proprietati calmante pentru digestie. E o metoda buna pentru cei carora nu le place gustul ceaiurilor medicinale dar vor beneficiile. Pe langa asta, am preparat si un ulei infuzat cu musetel pe care il folosesc in locul uleiului obisnuit pentru salate sau cand gatesc la temperaturi mici. Diferenta se simte, mai ales cand il combinez cu ulei esential de lavanda (doar 1-2 picaturi la 100ml, mai mult ar da un gust prea puternic).

Sunt curioasa daca altcineva a experimentat cu musetelul in bucatarie si ce alte combinatii ati descoperit care functioneaza bine? Ce alte plante medicinale considerati ca se integreaza natural in alimentatia zilnica, nu doar ca suplimente sau ceaiuri?

In alta ordine de idei, am observat ca exista multe produse in comert care contin musetel in combinatie cu remedii Bach sau Arnica montana. Ati incercat vreun remediu din aceasta categorie care v-a impresionat in mod deosebit? Sunt doar curioasa despre experientele voastre, fara sa caut neaparat recomandari medicale, ci mai degraba idei de explorare pentru alimentatia naturista pe care vreau sa o perfectionez in 2025 🌿 Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Buna, am citit cu mare interes experienta ta cu musetelul! Si eu folosesc plante medicinale antiinflamatoare in bucatarie, iar musetelul e printre preferatele mele. Am incercat recent sa fac niste biscuiti cu extract de musetel si miere - au iesit perfecti pentru problemele mele digestive de seara. In combinatie cu ceaiul de soc, simt ca efectul calmant e mai puternic. Am observat ca multe plante traditionale se completeaza reciproc, iar experimentele in bucatarie sunt cea mai placuta metoda de a le integra in rutina zilnica.