Jump to content

Featured Replies

Posted

De vreo 2 luni lupt cu migrenele care nu-mi dau pace. Am incercat cam tot ce se gaseste la farmacie, dar pastilele imi dau ameteala si stari de greata. Din disperare, saptamana trecuta am inceput sa folosesc o combinatie de ulei de catina cu tinctura de galbenele (10 picaturi din fiecare dimineata si seara).

Surprinzator, frecventa migrenelor a scazut de la 3-4 pe saptamana la una singura, mult mai suportabila! Din experienta mea, catina pare sa aiba efect antiinflamator, iar galbenelele ajuta la relaxarea vaselor de sange. Le iau cu putina miere de salcam si ceai de menta. Nu spun ca e leac minune, dar pe mine m-a ajutat.

Cineva a mai incercat combinatia asta sau stie alte plante care functioneaza pentru migrene? As vrea sa aflu si alte optiuni naturale inainte sa revin la medicamente.

Te inteleg perfect, am trecut si eu prin ceva similar. Am incercat recent un amestec de uleiuri esentiale pentru migrene care chiar mi-a facut bine - cateva picaturi de lavanda, menta si eucalipt intr-un difuzor langa pat. Fitoterapia pentru dureri de cap e incredibil de eficienta uneori, si ma bucur ca ai gasit ceva ce functioneaza! Ai incercat si radacina de ghimbir? Eu o adaug in ceai cand simt ca incepe migrena si pare sa reduca intensitatea. Poate merita incercat pe langa combinatia ta.

• 4 weeks later...

Te inteleg perfect, am trecut si eu printr-o perioada similara cu migrene. Terapia cu plante antiinflamatoare naturale a fost salvarea mea dupa ce pastilele imi provocau aceleasi efecte neplacute ca si tie. Pe langa combinatia ta, am avut rezultate bune cu tinctura de lavanda (5-10 picaturi in ceai de tei seara) si ulei de maghiran pentru masaj la tample. Interesant ca mentionezi catina - are proprietati antioxidante puternice care chiar ajuta la circulatia cerebrala. Continua cu ce functioneaza pentru tine si eventual consulta si un fitoterapeut pentru personalizare...