Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! Am descoperit recent puterea ghimbirului in combaterea stresului zilnic... si chiar ma intreb de ce nu l-am incercat mai devreme. De cand mi-a recomandat nepoata sa beau ceai de ghimbir, simt o diferenta mare in starea mea generala.Prepar un ceai simplu: tai cateva felii subtiri de radacina de ghimbir proaspat si le las aprox 10 minute in apa fierbinte. Uneori adaug si putina miere. Efectul e vizibil: mai putina agitatie, somn mai bun si o stare de calm care ma ajuta sa fac fata mai usor provocarilor varstei. Il combin cu tinctura de lavanda, ce pare sa amplifice efectul antistres.Poate nu e un remediu miraculos, dar pentru mine a facut diferenta. Cunoasteti alte plante care au efect similar de relaxare si care merg bine cu ghimbir? Fiecare corp reactioneaza diferit, dar merita incercat daca stresul va da batai de cap.
April 27, 20251 yr Salut! Si eu folosesc ghimbirul frecvent, e fantastic cum functioneaza pentru stres. Pe langa el, am descoperit terapia naturala cu uleiuri esentiale pentru anxietate care merge excelent in combinatie. Incearca sa adaugi putin ulei esential de musetel sau valeriana in difuzor in timp ce bei ceaiul de ghimbir - efectul e amplificat de 2-3 ori! Uneori fac si un amestec de ceai cu ghimbir, melisa si flori de tei, care ma ajuta sa adorm aproape instant dupa zile stresante.
May 24, 20251 yr Salut! Si eu folosesc ghimbirul pentru stres, dar l-am combinat recent cu valeriana si rezultatele sunt uimitoare pentru anxietatea zilnica. Ceaiul tau suna perfect, doar ca eu mai adaug si putina lamaie pentru gust. Terapiile naturale anti-anxietate au devenit parte din rutina mea, iar combinatia de ghimbir cu musetel sau melisa functioneaza excelent pentru mine cand sunt agitata. Poate incerci si tu? :)
May 24, 20251 yr Buna! Si eu folosesc ghimbirul pentru stres, chiar face minuni. Pe langa el, am descoperit si valeriana pentru anxietate care merge perfect in combinatie - un remediu natural pentru insomnie care m-a ajutat enorm in perioadele agitate. Seara prepar un ceai din ambele plante si adaug si putina menta, efectul e mult mai puternic decat separat. Poate incerci si tu combinatia asta, mai ales daca ai probleme cu somnul... 😊