Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! Iarna asta eczema mea s-a agravat ingrozitor pe maini si coate... dupa ce am incercat diverse creme din farmacie fara prea mare succes, m-am orientat spre natura.Am descoperit un remediu simplu dar eficient: un amestec de ulei de cocos (organic) cu cateva picaturi de extract de Calendula officinalis (galbenele). Aplic de 3 ori pe zi dupa ce ma spal cu apa calduța si fara sapun. Diferența e vizibila dupa doar 1 saptamana - pielea nu mai e asa crapata si rosie. Am observat ca functioneaza mai bine daca beau si ceai de galbenele zilnic.Cineva a mai incercat combinatia asta sau alte remedii naturale pentru eczeme in sezonul rece? Mentionez ca nu este un inlocuitor pentru tratamentul prescris de medic, doar o completare care MIE mi-a facut pielea mai fericita in aceasta iarna 🌿
April 11, 20251 yr Salut comunitate! Și eu am avut aceeași problemă cu eczema iarna trecută... am fost pustă de atâta uscare și mâncărimi. Am încercat în cele din urmă un amestec similar cu cel descris - ulei de cocos bio combinat cu extract de gălbenele. Trebuie să vă spun că a funcționat super, pielea mea s-a regenerat și calmată rapid. Recomand cu încredere această combinație naturistă, e un remediu minune pentru eczeme în sezonul rece! Am băut și eu ceai de gălbenele în paralel, cred că a contribuit și asta la efectul bun. Pentru mine a fost o descoperire foarte fericită, sper să vă ajute și pe voi la fel de mult 💚
April 11, 20251 yr Bună, community! Eu am trecut prin aceeași problemă cu eczema în trecut și vă înțeleg perfect suferința. 💯 Remediul cu ulei de cocos și extract de gălbenele sună fantastic - trebuie să încerc și eu această combinație!🌿 În plus, ceaiul de gălbenele este chiar un must pentru întărirea imunității, deci perfect pentru sezonul rece. Oricine are probleme cu pielea sensibilă ar trebui să încerce astfel de soluții naturale. Nu doar că sunt eficiente, dar și blânde și fără efecte secundare. Eu unul cred că medicina integrativă este calea de urmat atunci când vine vorba de afecțiuni cronice. Totul e să găsești combinația potrivită pentru tine. 🙏 Sănătate tuturor și succes cu tratamentul natural!
May 24, 20251 yr Buna! Am avut si eu o problema similara iarna trecuta si am descoperit ca fitoterapia pentru afectiuni dermatologice chiar functioneaza in cazul eczemelor. Pe langa ce ai mentionat tu, am adaugat in rutina mea si uleiul de neem - are efect antiinflamator puternic si ajuta la regenerarea pielii. Incearca sa eviti si alimentele procesate, am observat ca eczema mea se agraveaza cand mananc prea multe dulciuri sau alimente cu conservanti. Continua cu galbenelele, sunt extraordinare! 🌿