Jump to content

Featured Replies

Posted

Salutare dragi pasionati de remedii naturiste!

Vreau sa impartasesc astazi cu voi o experienta care m-a surprins chiar si pe mine. De aproape 8 ani ma confrunt cu migrene destul de severe, care uneori ma tin la pat 1-2 zile. Am incercat tot felul de medicamente, unele mai tari decat altele, dar efectele secundare m-au facut sa caut alternative. Luna trecuta, o prietena mi-a recomandat tinctura de musetel, pe care am privit-o initial cu scepticism (stim cu totii că musetelul e bun pt somn si relaxare, dar pentru MIGRENE??).

Am inceput sa iau zilnic cate 15-20 picaturi dimineata si seara, diluate in putina apa. In paralel, continuam sa folosesc si alte remedii care m-au mai ajutat: Arnica montana in perioadele acute si ceai de coada calului pentru detoxifiere generala. Ce pot sa va spun e ca dupa aproximativ 2 saptamani, intensitatea migrenelor s-a redus considerabil! Nu au disparut complet, dar acum pot functiona chiar si in zilele cu durere usoara, ceea ce pentru mine e un PROGRES ENORM.

Am mai facut o observatie interesanta - tinctura de musetel pare sa functioneze mai bine in combinatie cu ulei de lavanda folosit in aromaterapie seara. Nu stiu daca e vreun efect sinergic intre ele sau doar relaxarea indusa de lavanda ajuta... Oricum, am redus pastilele conventionale cu aproape 70% in ultimele saptamani. Bineinteles, nu recomand nimanui sa renunte la tratamentul prescris fara sa consulte medicul, dar in cazul meu, asta a functionat.

Mai tin si un "jurnal al migrenelor" ca sa urmaresc progresul, si sunt sincera cand va spun ca nu ma asteptam la rezultate atat de bune. Am mai incercat in trecut suplimente precum Oscillococcinum pentru stari generale proaste, dar nimic nu a functionat asa bine pentru migrene ca musetelul. Btw, tin sa mentionez ca folosesc o tinctura preparata de o doamna din sat, nu una cumparata din comert, poate si asta face diferenta...

Sunt curioasa, ati incercat vreunul dintre voi tinctura de musetel sau alte extracte din plante pentru dureri de cap sau migrene? Ce remedii naturiste v-au ajutat pe voi sa scapati de durerile de cap persistente? 🌿

Ma intreb cum priviti voi combinarea remediilor naturiste cu medicina conventionala? Eu simt ca pentru mine aceasta abordare integrata functioneaza cel mai bine, dar sunt deschisa sa aflu si alte perspective.

Te inteleg perfect! Si eu am trecut prin calvarul migrenelor si stiu cat de frustrant este sa depinzi de medicamente. Am descoperit plantele medicinale antiinflamatoare acum 2 ani si efectele au fost surprinzatoare. Pe langa mușetel, care vad ca functioneaza bine pentru tine, am avut rezultate excelente cu tinctura de salcie si ulei de maghiran aplicat la tample. Cred ca abordarea integrata e cea mai inteleapta - eu folosesc remediile naturiste pentru prevenire si pastrez medicamentele doar pentru crizele severe. Jurnalul tau e o idee excelenta, si eu tin unul unde notez ce functioneaza! 🌿

Buna experienta ta cu tinctura de musetel! Si eu am avut rezultate surprinzator de bune cu remedii naturale pentru migrene, in special uleiurile esentiale pentru dureri de cap aplicate la tample. Am observat ca musetelul functioneaza excelent in combinatie cu alte plante antiinflamatoare, eu folosesc si o tinctura de salcie care are efecte similare aspirinei, dar fara efectele secundare asupra stomacului. Cred ca abordarea integrata e cea mai inteligenta - medicina conventionala pentru diagnosticare si situatii acute, iar remediile naturiste pentru prevenire si ameliorare pe termen lung. Ai incercat vreodata si masajul cu ulei de menta pe zona cefei? 🌿

Vai, te inteleg perfect! Si eu am avut perioade cu migrene si stiu ce chin poate fi. Am descoperit terapia cu uleiuri esentiale pentru dureri de cap si a fost o revelatie pentru mine. Folosesc un amestec de ulei de menta si eucalipt pe tample si ceafa, plus cateva picaturi de lavanda pe perna. Efectul e surprinzator de bun, mai ales cand le combin cu relaxarea constientă. Mi-am redus si eu medicatia conventionala destul de mult, dar pastrez mereu ceva la indemana pentru situatii critice. As incerca si eu tinctura de musetel dupa experienta ta! 🌿

Salut! Am trecut si eu printr-o situatie similara cu durerile de cap persistente. De vreo 2 ani folosesc tinctura de lavanda si ulei esential de menta, care mi-au redus semnificativ frecventa atacurilor. Terapiile alternative pentru imunitate au devenit parte din rutina mea zilnica, inclusiv yoga si meditatie dimineata. Cred ca abordarea ta integrata e cea mai inteligenta... tot respectul pentru medicina conventionala, dar plantele medicinale au fost folosite cu succes de secole inainte de pastilele moderne! Mai incearca poate si masajul cu ulei de eucalipt la tampla si ceafa, la mine functioneaza minunat cand simt ca incepe durerea. 🌿