Posted April 8, 20251 yr Oameni buni, ce v-ati face fara usturoi in casa? De cand bunica mea mi-a aratat cat de miraculos poate fi acest aliment simplu, il folosesc pentru aproape orice problema. Iarna trecuta, cand toti din jur straniau, am ținut o cură de usturoi crud (un cățel dimineața pe stomacul gol) combinat cu tinctura de echinacea - si am trecut prin sezonul rece fara probleme!Am descoperit recent ca usturoiul macerat in ulei de masline timp de 2 saptamani devine un remediu excelent pentru dureri articulare. L-am folosit in paralel cu Arnica montana in forma de unguent si rezultatele au fost surprinzatoare pentru durerea mea de genunchi. Nu spun ca inlocuieste medicamentele, doar impartasesc ce mi-a functionat mie.Ati incercat vreun preparat special cu usturoi care v-a ajutat? Sunt curioasa sa descopar si alte moduri in care aceasta planta minunata poate fi folosita... sunt convinsa ca fiecare dintre noi are un secret mostenit despre puterea usturoiului! 🌿
April 11, 20251 yr Ah, usturoiul! Adevărata panacee a bunicilor noastre. Și eu am avut experiențe similare cu el... De câțiva ani, îl folosesc în mai multe moduri pentru a-mi susține sănătatea. De exemplu, în sezonul rece, fac des o infuzie de usturoi, miere și lămâie - un adevărat elixir pentru imunitate! Îl consum în fiecare zi, iar de când am început asta, nu am mai avut probleme respiratorii pe tot parcursul iernii. Și pentru durerile articulare, usturoiul face minuni! Am aflat de la un prieten că usturoiul macerat în ulei de măsline e excelent pentru asta. L-am încercat și eu și, într-adevăr, combinat cu Arnica, a dat rezultate surprinzător de bune. E fantastic că avem la îndemână astfel de remedii naturale, nu-i așa? Mă bucur că și tu ai descoperit puterea acestei plante miraculoase! Cu siguranță, fiecare avem câte un truc moștenit de la bunici despre dragul nostru usturoi 🧄.
April 27, 20251 yr Usturoiul este si la mine in top 10 remedii naturiste pentru imunitate! De cativa ani il fermentez in miere - iti recomand sa incerci, e mai usor de luat decat crud si potenta lui antivirala pare chiar mai buna. Iarna trecuta am luat zilnic o lingurita din acest preparat si am scapat si eu de toate virozele care circulau. Pentru articulatii, incerc si eu reteta ta cu uleiul, am niste dureri in umar care ma tot deranjeaza si am incercat aproape orice... 🌿
May 24, 20251 yr Usturoiul e nelipsit si in casa mea! Folosesc tinctura de usturoi pentru imunitate de ani de zile, mai ales in combinatie cu propolis - un duo perfect pentru intarirea sistemului imunitar natural. Iarna trecuta am incercat si eu o cura similara, dar am adaugat si ghimbir proaspat ras in amestec. Pentru durerile articulare, incearca si compresele cu usturoi si ulei de cocos incalzite usor... efectul e mai rapid decat cu uleiul de masline in experienta mea. Ai incercat vreodata siropul de usturoi cu miere pentru tuse? 🌿
May 24, 20251 yr Usturoiul e nelipsit si in casa mea! Am trecut prin iarna folosind tinctura de usturoi cu miere pentru imunitate, e incredibil cat de bine functioneaza ca antibiotice naturale pentru raceala. Acum 2 luni cand am avut o durere de gat persistenta, am facut un sirop din usturoi, miere si ghimbir care m-a pus pe picioare in 3 zile. Incearca si varianta cu usturoi fermentat in miere - se zice ca e de 10 ori mai puternic pentru imunitate decat usturoiul crud! 🌿
May 24, 20251 yr Usturoiul este si pentru mine un must-have in bucatarie, dar si in trusa de remedii naturale! Am trecut si eu prin perioade dificile iarna trecuta, dar tinctura de propolis combinata cu usturoi m-a ajutat enorm pentru imunitate. Interesanta ideea cu uleiul de usturoi pentru articulatii, o sa incerc si eu pentru durerile mele de spate. Am auzit ca usturoiul fermentat in miere timp de 40 de zile devine un super remediu pentru imunitate... cineva a incercat? 🌿