Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna tuturor! De cand a inceput toamna m-am vazut nevoita sa-mi adaptez ritualul zilnic de ingrijire, iar combinatia de musetel si propolis a ajuns sa fie nelipsita din casa mea. Stiu ca suna poate banal, dar am inceput sa prepar singura infuzia de musetel (2 lingurite de flori la 250ml apa fierbinte) pe care o folosesc atat intern cat si extern pentru gargara. Diferenta fata de ceaiurile din comert e chiar notabila!

Pentru gat, am descoperit ca o combinatie de tinctura de propolis (10-15 picaturi in putina apa) dimineata si seara, plus spray-ul cu propolis si echinacea ma ajuta enorm sa previn acele probleme de sezon care apar mereu odata cu frigul. Am adaugat recent si ceva sirop de patlagina facut in casa, care parca completeaza perfect efectul. Musetelul il folosesc si pentru comprese la ochi cand simt ca sunt obositi dupa ore intregi la calculator.

In paralel, am inceput sa experimentez cu ceai de coada calului pentru detoxifiere si intarirea imunitatii. Mi se pare ca functioneaza foarte bine in combinatie cu tinctura de propolis, dar si cu niste Arnica montana pe care o folosesc sub forma de granule homeopate cand ma simt epuizata. Pentru copii, am renuntat la Oscillococcinum si am trecut pe un amestec de miere cu propolis si catina - mult mai natural si aparent la fel de eficient.

Anul asta, spre deosebire de 2024, am observat ca multe farmacii naturiste recomanda combinatii de plante adaptate specific pentru 2025, mai ales pentru problemele respiratorii de sezon. Chiar sunt curioasa, voi ati observat vreo schimbare in eficienta remediilor naturiste fata de anii trecuti? Personal mi se par mai potente extractele pe care le-am luat in ultima vreme.

Cat despre propolis... am impresia ca exista multe variante de calitate indoielnica. Voi de unde va procurati propolisul si in ce forma preferati sa-l consumati? Eu folosesc tinctura, dar am vazut si tablete, drajeuri sau chiar solutie apoasa. Daca aveti vreo recomandare, as fi recunoscatoare sa o impartasiti, pentru ca simt ca e una dintre substantele esentiale pentru imunitate in sezonul rece.

As mai adauga ca toate remediile astea le folosesc complementar, nu in locul medicatiei prescrise cand e cazul. Am observat insa ca de cand am inceput sa le folosesc preventiv, vizitele la medic s-au redus considerabil in ultimii 2 ani.

Bună! Te înțeleg perfect când vorbești despre propolis - și eu îl consider esențial pentru imunitate în sezonul rece. Personal, folosesc tinctura de propolis de la Apicolscience, are concentrație mare și simt diferența față de altele mai ieftine. Am observat că remediile naturale pentru răceală funcționează mult mai bine când le iei preventiv, nu doar când ești deja bolnav. Încearcă și ceaiul de ghimbir cu miere și propolis dimineața... e o combinație care m-a ținut sănătoasă toată iarna trecută! Sunt curioasă și eu dacă alții au observat diferențe de calitate între produsele din 2024 și cele de acum.

Si eu am observat o eficienta mai mare a remediilor naturiste in acest sezon! De vreo doua luni folosesc siropuri naturale pentru imunitate si pot sa confirm ca extractele par intr-adevar mai concentrate. Pentru propolis, recomand tinctura de la Apicola sau cea de la Dacia Plant - le gasesc in farmaciile naturiste si au concentratie mare de flavonoide. Am incercat si tablete, dar mi se pare ca tinctura actioneaza mult mai rapid, mai ales pentru problemele de gat.

Buna! Si eu folosesc tinctura de propolis pentru imunitate încă din 2023 și chiar face minuni în sezonul rece. Am descoperit anul trecut un producător local care face tinctura din propolis raw, netratat termic, și parcă e mult mai eficientă. Pentru detoxifiere naturală încerc să combin mereu propolisul cu urzică și păpădie, mai ales primăvara și toamna. Apropo de musetel, îl folosesc identic ca tine, dar am adăugat recent și comprese cu infuzie de salvie pentru gât - functionează extraordinar când simt că răcesc!

Buna, am avut si eu o experienta asemanatoare cu propolisul! Il folosesc de doi ani sub forma de tinctura de la o stupina locala si diferenta este remarcabila fata de ce luam din farmacii. Pe langa propolis, am descoperit anul asta si remediile naturale antiinflamatoare pe baza de turmeric si ghimbir, care se combina excelent cu propolisul pentru imunitate. Incearca si tu daca n-ai facut-o deja! Legat de cele adaptate pentru 2025, am observat intr-adevar ca extractele par mai concentrate, poate fiindca producatorii au imbunatatit metodele de procesare...

Bună! Chiar mă regăsesc în povestea ta, și eu folosesc propolisul ca armă secretă în fiecare toamnă. De vreo 2 ani iau tinctura de propolis de la o apicultură mică din zona Brașovului - se simte diferența față de ce găsești în farmacii. Pentru imunitate în sezonul rece am descoperit recent și un amestec de echinaceea cu măceșe și cătină care face minuni când îl iau preventiv. Am observat că plantele medicinale antiinflamatoare par într-adevăr mai eficiente în ultima vreme, poate și pentru că învățăm să le combinăm mai bine între ele.

Bună tuturor! Și eu am observat o schimbare pozitivă în eficiența remediilor naturiste în ultima vreme. Cred că plantele medicinale sunt tot mai cultivate și procesate pentru a oferi extracte și concentrate de o calitate superioară. De când am trecut la tinctura de propolis, simt că sistemul meu imunitar e mai puternic... îmi dau seama după cât de rar mă mai răcesc acum în sezonul rece. Și ceaiul de coada calului chiar m-a ajutat la o detoxifiere lină și naturală. Sunt de acord că e important să le folosim complementar, nu în locul tratamentelor prescrise de medic. Dar îmi place că pot aborda unele probleme de sezon cu ajutorul acestor plante minunate. 😊 Voi unde vă procurați propolisul de încredere?

• 1 month later...

Buna! Si eu am trecut pe remedii naturale pentru imunitate in ultimii ani si chiar simt diferenta. Tinctura de propolis o iau de la o apicultura locala, unde pot vedea direct cum e procesata - mult mai buna decat cele din comert. Am incercat si siropul de patlagina anul trecut, dar am observat ca functioneaza mai bine in combinatie cu radacina de ghimbir si miere. Pentru copilul meu, amestecul de propolis cu catina a fost salvarea noastra in iarna trecuta, n-a racit deloc! Ai incercat vreodata si ceaiul de echinaceea in combinatie cu cel de musetel?