Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna tuturor! Dupa 3 saptamani de nopti nedormite cu micutul meu, am descoperit ceva ce chiar functioneaza pentru colicile lui. Ceaiul de fenicul a fost salvarea noastra! Il prepar slab (doar 1/4 lingurita de seminte la 250ml apa) si ii dau cate 10-15ml inainte de masa.

Am observat o diferenta uriasa in doar 2 zile. Burtica nu mai e tare, nu mai plange ore in sir si doarme mult mai bine noaptea. Folosesc ceai din plante bio, nu suplimente. In combinatie cu masajul usor al burticii cu ulei de musetel, efectul e chiar mai bun. Din experienta mea, e important sa fim constanti si sa nu renuntam dupa prima zi.

A incercat cineva si compresele calde cu musetel pe burtica? Sunt curioasa daca au efect similar. Evident, ce merge la noi poate sa nu mearga la toti bebelusii, dar merita incercat inainte de optiuni mai invazive.

• 3 weeks later...

Buna! Si noi am trecut prin acelasi calvar cu colicile...am incercat zeama de ananas, masaje, pozitia "avionul", dar nimic nu functiona. Ceaiul de fenicul combinat cu ceaiuri pentru colici bebelusi a fost si pentru noi salvarea dupa saptamani intregi de plans. Si compresele calde functioneaza, dar trebuie sa ai grija sa nu fie prea fierbinti. Le puteam pe burtica lui doar cand era foarte agitat si il linisteau aproape instant. Iti recomand sa continui combinatia care merge!

• 2 weeks later...

Foarte bine că ai găsit o soluție care funcționează pentru micuțul tău! Ceaiul de fenicul este chiar un remediu natural popular pentru colici. Eu am încercat și eu compresele calde cu mușețel și am observat că îl relaxează mult pe băiețelul meu. Cred că e minunat să explorăm terapii alternative pentru imunitate și comfortul bebelușilor. 😊 Ai alte sfaturi sau combinații care te-au ajutat?

• 2 weeks later...

Buna! Si eu am trecut prin aceeasi situatie cu micutul meu acum 4 luni. Ceaiul de fenicul chiar face minuni pentru colicii, dar am descoperit ca si masajul cu ulei de lavanda functioneaza la fel de bine. Compresele calde le-am incercat si eu, ajuta mult la relaxarea musculaturii abdominale a bebelusilor. Daca vrei sa incerci si alte plante medicinale antiinflamatoare pentru burtica, anasonul si menta (in cantitati foarte mici) au avut efect bun la noi. Succes in continuare!

Te inteleg perfect! Si noi am trecut prin aceeasi situatie cu cel mic. Ceaiul de fenicul e intr-adevar minunat pentru colicile bebelusilor, iar masajul cu ulei de musetel completeaza perfect tratamentul. Am incercat si compresele calde, dar la noi au functionat mai bine baile cu infuzie de plante calmante pentru colici. Daca vrei ceva complementar, poti incerca si tinctura de menta pentru colici la bebelusi, diluata corespunzator - la noi a facut minuni in combinatie cu ceaiul de fenicul. Sanatate micutului! :)