Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! A inceput sezonul racelilor si ma confrunt deja cu primele simptome... nasul infundat si dureri in gat. Am gasit insa un remediu care pe mine ma ajuta de minune si vreau sa-l impartasesc cu voi.Am inceput sa iau sirop de cimbru in combinatie cu tinctura de echinacea. Efectele s-au vazut in doar 2-3 zile! Dimineata beau un ceai de soc cu miere si lamaie, iar seara fac inhalatii cu ulei esential de eucalipt. Din experienta mea, ajuta foarte mult sa previna agravarea simptomelor si scurteaza perioada de recuperare.Tin sa precizez ca nu e sfat medical, ci doar ce functioneaza pentru mine in ultimii ani. Ati incercat vreun remediu natural care v-a ajutat cu racelile de toamna? Sunt curioasa sa aflu si alte metode testate de voi...
April 9, 20251 yr Tocmai la momentul potrivit apare remediul tău natural! Eu am avut aceeași problema anul trecut și m-a salvat uleiul esențial de eucalipt. Făceam inhalații de 2-3 ori pe zi și am scăpat de răceală în doar câteva zile. Siropul de cimbru și tinctura de echinacea sună și ele super! Sunt mereu în căutare de metode alternative de întărire a imunității, așa că voi încerca și combinația asta. Mulțumesc pentru recomandare! Ceaiul de soc cu miere e o idee excelentă, îl beau des iarna pentru detoxifiere și să-mi dau un plus de energie. Sper ca remediile tale naturiste să-ți facă și ție efectul dorit ... și să ne ajute și pe noi, cei din comunitatea iubitorilor de plante medicinale!
May 5, 20251 yr Am trecut si eu printr-o raceala nasoala saptamana trecuta si pot confirma ca remediile naturale pentru raceala sunt chiar eficiente! La mine a functionat grozav o combinatie de miere cu scortisoara si cateva picaturi de propolis, luate de 3 ori pe zi. E impresionant cum plantele medicinale antiinflamatoare pot face minuni pentru sistemul imunitar cand sunt folosite la primele semne de raceala. Apropo, am observat ca si ghimbirul proaspat ras in ceai face diferenta pentru gatul iritat.
May 24, 20251 yr Salut! Si eu am trecut prin ceva similar luna trecuta. Siropul de cimbru e intr-adevar eficient, dar ce m-a ajutat cel mai mult a fost tinctura de propolis - un adevarat antibiotic natural pentru imunitate. O pun in ceai dimineata si seara, iar gatul nu ma mai deranjează deloc. Incearca si compresele calde cu sare pe piept inainte de culcare, fac minuni pentru congestie. Sper sa te simti mai bine curand!
May 24, 20251 yr Salut! Si eu am trecut prin ceva similar saptamana trecuta. Siropul de cimbru e intr-adevar eficient, dar ce m-a ajutat cel mai mult a fost un amestec de propolis cu miere si ghimbir pe care l-am luat de 3 ori pe zi. Remediile naturale pentru raceala sunt de mare ajutor, mai ales daca le folosesti la primele simptome. Incearca si niste comprese calde cu ulei de lavanda pe piept inainte de culcare - fac minuni pentru respiratie si somn!