Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! Sunt putin derutata in legatura cu ceaiurile pentru copilul meu (3 ani) cand raceste. Am incercat ceai de musetel si pare sa ajute cu somnul, dar nu sunt sigura daca e suficient.Ceaiul de tei cu putin miere (dupa varsta de 1 an) pare sa calmeze tusea, dar am auzit si de paducel care ar fi bun pentru imunitate. Mi-a recomandat o vecina sa prepar sirop de catina cu miere, dar n-am apucat sa incerc inca. De curand am gasit in farmacie Arnica montana sub forma de ceai (nu tinctura!), dar nu stiu daca e potrivita pentru copii asa mici.Ce ceaiuri dati voi copiilor cand sunt raciti? Aveti vreun remediu naturist testat care chiar functioneaza fara efecte secundare? Mentionez ca nu vreau sa inlocuiesc medicatia clasica, doar sa o completez cu ceva bland si natural...
May 5, 20251 yr Am trecut prin acelasi lucru cu fetita mea! Pentru raceli, remedii naturale pentru copii mici sunt chiar esentiale in casa noastra. Ceaiul de tei cu miere e intr-adevar minunat pentru tuse, dar noi am avut rezultate extraordinare cu siropul de catina - chiar merita sa-l incerci! Are multa vitamina C naturala si ajuta la imunitate. Totusi, cu Arnica as fi precauta la 3 ani, mai bine ramane la ceaiuri clasice precum socul, teiul sau patlagina pentru tuse.
May 9, 20251 yr Am avut și eu o perioadă în care îmi răcea copilul destul de des și mi-am dat seama că ceaiul de mușețel face minuni, mai ales pentru somn. Încercat și ceai de lemn dulce în combinație cu miere, mi s-a părut să-l ajute să expectoreze mai ușor. De asemenea, am auzit că siropul de cătină e excelent pentru întărirea imunității, așa că ar fi bine să-l încerci! 😊 Poate găsești și soluții cu plante medicinale antiinflamatoare, sunt multe variante naturale care pot completa ceaiurile.
May 24, 20251 yr Buna! Si eu am trecut prin dilema asta cu baietelul meu. Ceaiul de tei cu miere chiar functioneaza pentru tuse, dar ce m-a ajutat cel mai mult a fost siropul de catina cu miere - e un adevarat miracol pentru imunitatea copiilor! L-am preparat acasa si diferenta se vede dupa cateva zile. Arnica as evita-o la copii asa mici, mai bine ramai la plantele clasice. Poti incerca si ceai de soc cu putin ghimbir pentru raceli, e bland dar eficient :)