Posted April 9, 20251 yr Salut comunitate! Sunt o pasionată a plantelor medicinale și vreau să împărtășesc câteva trucuri pentru uscarea lor eficientă acasă. Recent am recoltat o mulțime de gălbenele, iar prin încercări și erori am descoperit cele mai bune metode de uscare.În primul rând, e important să alegem o zonă bine aerisită, ferita de lumina directă a soarelui. Apoi, am constatat că uscarea în bucăți mici, pe o suprafață plană, dă cele mai bune rezultate. Am folosit și un deodorisant natural pe bază de uleiuri esențiale, care a ajutat la eliminarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, verificarea constantă a umidității a fost esențială pentru a preveni mucegairea.Ați mai încercat voi metode casnice de uscare a plantelor? Care v-au dat cele mai bune rezultate? Aș fi curioasă să aflu și alte sfaturi practice din experiența voastră. Oricum, prin această abordare am reușit să obțin o colecție minunată de gălbenele uscate, pe care le voi folosi în diferite ceaiuri și preparate naturiste. Edited April 9, 20251 yr by Sportfan
April 17, 20251 yr Salut! Si eu am experimentat cu uscarea plantelor medicinale, iar pentru gălbenelele mele am folosit metoda suspendării în buchețele micuțe într-un dulap vechi. Am descoperit că plantele medicinale antiinflamatoare precum gălbenelele își păstrează proprietățile mai bine când sunt uscate lent și la temperatura camerei. Recent am improvizat si un mic uscător din plasa de țânțari întinsă pe o ramă de lemn, funcționează excelent pentru flori delicate! Merita încercat 😊
May 24, 20251 yr Buna! Si eu sunt pasionata de plantele medicinale pentru imunitate si am experimentat diverse metode de uscare. Pentru galbenele, am descoperit ca legatul in buchetele mici si atarnarea lor cu tijele in sus intr-un pod bine aerisit da rezultate excelente. Plantele isi pastreaza mai bine proprietatile terapeutice asa, iar culorile raman vii. Am observat ca timpul ideal de uscare e undeva la 2 saptamani, depinde si de umiditatea din casa. Tu ai incercat vreun deshidrator?