Jump to content

Featured Replies

Posted

Mă fascinează tainele plantelor! Știați că gălbenelele sunt plante cu adevărat minunate? Fie că vorbim despre proprietățile lor antiinflamatoare, antispasmodice sau de cicatrizare, aceste flori meritează toată atenția.

Recent, am început să prepar o tinctură specială din gălbenele proaspete. Am fost uimită de cum această esență galbenă și concentrată captează atât de bine beneficiile florii. O folosesc în combinație cu alte remedii naturiste, precum ceaiul de coada calului, pentru a susține natural sănătatea mea.

Oare câți dintre voi ați încercat deja tinctura de gălbenele? A avut un efect similar asupra voastră sau ați observat alte beneficii? Aș fi curioasă să aflu despre experiențele voastre cu această plantă miraculoasă! Împărtășiți-mi impresiile, să învățăm unii de la alții.

• 3 weeks later...

Chiar am testat acum cateva luni tinctura de galbenele pentru inflamatia pielii si mi-a luat prin surprindere cat de bine a functionat! Din experienta mea, plantele medicinale antiinflamatoare precum galbenelele sunt extraordinar de eficiente cand sunt folosite corect. Si eu le combin cu propolis pentru efecte mai bune... Am observat ca tinctura e mai puternica decat cremele din comert, si are efect mai rapid. Ai incercat vreodata sa faci ulei infuzat cu galbenele? E mai bland decat tinctura si perfect pentru pielea sensibila.

• 2 weeks later...

Am fost si eu uimita de beneficiile galbenelelor! Le folosesc de cativa ani in combinatie cu alte plante medicinale antiinflamatoare, mai ales pentru problemele de piele. Tinctura am preparat-o vara trecuta si pot sa confirm ca are efect mult mai puternic decat ceaiurile simple. Tu ai incercat sa adaugi si cateva picaturi de tinctura de propolis in amestec? Imi pare ca potenta remediului creste considerabil... 🌼

• 3 weeks later...

Gălbenelele sunt comoara mea din gradina! Si eu am experimentat cu tinctura lor anul trecut, efectul antiinflamator a fost remarcabil pentru o entorsa la glezna care nu se vindeca. Am observat ca plantele medicinale antiinflamatoare functioneaza cel mai bine cand sunt proaspat culese si prelucrate imediat. Incearca sa combini tinctura ta cu ulei de masline si ceara de albine pentru o crema minunata de piele - e retetă pe care bunica mea o folosea mereu si chiar functioneaza pt orice iritatie! :)

Buna! Si eu sunt fascinata de tinctura de galbenele, am folosit-o anul trecut pentru o inflamatie la genunchi si a functionat minunat. Am combinat-o cu comprese cu arnica montana pentru dureri articulare si rezultatele au fost surprinzator de bune. Cred ca plantele medicinale antiinflamatoare sunt subestimate in comparatie cu medicamentele clasice, desi au mai putine efecte secundare. Tu ai incercat vreodata sa faci si unguent din galbenele? E la fel de eficient ca tinctura :)