Posted April 17, 20251 yr De cateva saptamani am inceput sa prepar un ceai din galbenele care chiar m-a ajutat cu problemele digestive. E simplu de facut: pun 2 lingurite de flori uscate la o cana de apa fierbinte si las la infuzat 10-15 minute. Adaug optional putina miere de salcam si cateva picaturi de lamaie.Am observat ca digestia s-a imbunatatit considerabil si nu mai am acea senzatie de balonare dupa mese. E uimitor cum o planta atat de comuna poate avea efecte asa bune! Evident, nu e un inlocuitor pentru tratamente medicale, doar o completare la stilul meu de viata.Cineva a incercat sa combine galbenelele cu alte plante pentru probleme digestive? Sunt curioasa daca menta sau feniculul ar potenta efectele. 🌼
April 17, 20251 yr Si eu folosesc galbenele pentru digestie si sunt absolut minunate! Le-am combinat cu fenicul si plante medicinale antiinflamatoare (menta si turita) si rezultatul a fost si mai bun. Digestia a devenit mai usoara si nu mai am disconfort dupa mesele copioase. Am invatat de la bunica sa prepar un amestec din aceste plante - pun cate o lingurita din fiecare la 500ml apa si iau cate putin dupa masa. Ai putea incerca, poate functioneaza si pentru tine! 🌿
April 27, 20251 yr Salut! Am incercat si eu ceaiul de galbenele, chiar functioneaza minunat pentru digestie. In ultima vreme l-am combinat cu fenicul si menta intr-un amestec pentru detoxifiere naturala care mi-a dat rezultate si mai bune decat plantele folosite separat. Proportia pe care o folosesc e 1:1:1 si las la infuzat cam 12 minute. Daca ai probleme cu balonarea, feniculul e perfect ca asociere, te va ajuta si mai mult cu disconfortul abdominal. 🌿