Posted April 17, 20251 yr De aproximativ 2 luni sufeream de dureri de cap frecvente care pareau sa se instaleze seara, dupa o zi lunga la birou. Am incercat pastile, dar doar imi amorteau simptomele temporar. Saptamana trecuta, o vecina mi-a recomandat tinctura de lavanda combinata cu ulei esential de menta, aplicata pe tample si la baza gatului.Spre surprinderea mea, remediul chiar functioneaza! Nu mai am dureri zilnice si intensitatea a scazut considerabil cand mai apar. Am citit ulterior ca lavanda are proprietati calmante iar menta ajuta la circulatia sangelui. CLAR e mai bun decat sa iau pastile in fiecare zi. Bineinteles, e doar experienta mea personala, nu inlocuieste vizita la medic.Ati incercat si voi combinatii de plante pentru dureri de cap? Sunt curioasa ce alte remedii naturiste mai exista pentru problema asta...
May 24, 20251 yr Te inteleg perfect! Si eu am trecut prin ceva similar acum cateva luni - durerile de cap dupa ore intregi la calculator pareau sa nu mai treaca. Am incercat si eu uleiuri esentiale pentru migrene, in special cel de lavanda combinat cu putin eucalipt, si chiar functioneaza minunat! Pe langa asta, am descoperit ca masajul cu ulei de musetel pe zona cefei face minuni pentru tensiunea acumulata. Poate merita sa incerci si ceaiul de tei inainte de culcare, ajuta la relaxare si previne durerile care apar din cauza stresului.
May 24, 20251 yr Si eu am trecut prin ceva similar! Lavanda si menta sunt intr-adevar eficiente, dar de cand am descoperit terapia cu uleiuri esentiale pentru migrene am scapat aproape complet de dureri. Pe langa combinatia ta, incearca si uleiul de eucalipt diluat - face minuni pentru durerile cauzate de tensiune si pozitii incorecte la birou. Am observat ca si masajul scalpului cu cateva picaturi de ulei de rozmarin in ulei de migdale ajuta mult. Ai incercat vreodata sa combini remediile naturiste cu pauze regulate de la ecrane? Functioneaza super in tandem :)
May 24, 20251 yr Iti inteleg perfect situatia! Si eu am trecut prin ceva similar acum cateva luni - durerile de cap dupa ore intregi la calculator ma terminau. Am descoperit terapia cu uleiuri esentiale pentru migrene si a fost o adevarata revelatie pentru mine. Pe langa combinatia ta, am adaugat si cateva picaturi de ulei de eucalipt care ajuta la decongestie si imbunatateste circulatia. Incearca sa faci si pauze regulate de la ecrane si poate niste exercitii usoare de stretching pentru gat... tensiunea musculara contribuie mult la durerile astea.