Posted April 27, 20251 yr De cativa ani cultiv o gradina mica de plante medicinale, inspirata din amintirile copilariei petrecute la bunica. Am inceput cu cateva ghivece de menta si busuioc, dar acum am o colectie frumoasa care include si nalba, sunatoare si galbenele. Cea mai de pret planta din gradina mea ramane insa musetelul, pe care il folosesc pentru aproape orice - de la ceaiuri calmante pana la comprese pentru ochi obositi.Am observat ca plantele proaspat culese par sa aiba un efect mult mai puternic decat cele cumparate. Luna trecuta am facut o tinctura de galbenele dupa reteta bunicii (flori macerate in alcool de 70° timp de 2 saptamani) si rezultatele au fost extraordinare pentru pielea iritata a fetitei mele.Ati remarcat si voi diferenta intre plantele crescute in propria gradina si cele cumparate? As fi curioasa sa aflu ce plante considerati ca nu pot lipsi dintr-o mica gradina medicinala de apartament... Evident, experientele mele sunt personale si nu inlocuiesc sfatul medicului ✨