Jump to content

Featured Replies

Posted

De aproape un an ma lupt cu artrita care se agrava pe timp de iarna. Durerea era uneori insuportabila, mai ales dimineata cand abia imi puteam misca incheieturile. Am incercat multe tratamente conventionale, dar efectele secundare m-au facut sa caut alternative.

Acum doua luni am inceput sa folosesc tinctura de Arnica montana, combinata cu comprese calde si cateva exercitii usoare. Nu pot spune ca e un miracol, dar durerea s-a redus considerabil si rigiditatea matinala dureaza mai putin. Bineinteles, e doar experienta mea personala si stiu ca fiecare organism reactioneaza diferit.

A incercat cineva dintre voi uleiuri esentiale sau alte plante pentru artrita? Sunt curioasa daca exista ceva ce as putea adauga la "tratamentul" meu actual pentru a imbunatati rezultatele. Va multumesc anticipat pentru orice sfat! 😊

• 4 weeks later...

Te inteleg perfect, si eu am trecut prin ceva similar! Plantele medicinale antiinflamatoare au fost salvatoare pentru mine in ultimii 2 ani. Pe langa Arnica, am avut rezultate foarte bune cu tinctura de ghimbir combinata cu ulei esential de turmeric aplicat local. Incearca sa adaugi si ceai de salcie in rutina zilnica - are efect similar cu aspirina dar e mai bland cu stomacul. Sper sa te ajute si pe tine cum m-a ajutat pe mine! 😊

Te inteleg perfect, am trecut si eu printr-o situatie similara. Pe langa Arnica montana, care vad ca ti-a adus beneficii, am avut rezultate surprinzator de bune cu plante medicinale antiinflamatoare precum turmericul si ghimbirul, luate intern ca supliment. Poate incerci si compresele cu ulei esential de eucalipt sau salvie - le aplic seara inainte de culcare si dimineata ma misc mult mai usor. Continua si cu exercitiile, sunt esentiale pentru mentinerea mobilitatii! 👍