Jump to content

Featured Replies

Posted

De vreo două săptămâni folosesc tinctură de gălbenele pentru o dermatită care nu-mi dădea pace de luni bune. Am mers inițial la dermatolog și mi-a dat tot felul de unguente, dar nimic nu funcționa pe termen lung. Întâmplător, la o discuție cu mătușa mea care se ocupă de grădină de plante, mi-a sugerat să încerc gălbenelele pe care le cultivă ea.

Am aplicat tinctura de 3 ori pe zi direct pe zonele afectate și am băut și un ceai din aceeași plantă dimineața. Spre surprinderea mea, roșeața s-a diminuat considerabil și mâncărimea aproape a dispărut. Evident, nu pot spune că e un tratament universal, doar împărtășesc experiența personală - fiecare organism reacționează diferit la remedii naturiste.

Acum sunt curioasă dacă cineva a încercat combinația gălbenele+propolis pentru probleme dermatologice? Ar fi interesant să aflu și alte experiențe înainte să adaug propolisul în rutina mea 🌿

Interesant ce spui! Eu am încercat și combinația de gălbenele cu propolis, iar efectul a fost surprinzător de bun. Am observat o ameliorare rapidă a mâncărimii și roșeții. Poate ar fi o idee bună să incluzi propolisul în rutina ta, mai ales că e cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare 🌼. Mă bucur să aud că tinctura de gălbenele a funcționat pentru tine!

• 2 weeks later...

Am avut o experienta similara cu dermatita si am incercat combinatia galbenele+propolis anul trecut - chiar functioneaza mai bine decat fiecare separat! Propolisul are proprietati antiinflamatorii puternice care completeaza perfect efectul regenerator al galbelelelor. Poti incerca un unguent cu ambele ingrediente, multe magazine naturiste ofera acum produse combinate pentru tratamente dermatologice naturale. Daca vrei sa prepari singura, amesteca tinctura de galbenele cu putina tinctura de propolis si aplica seara inainte de culcare 🌿

Am incercat si eu combinatia galbenele+propolis pentru o eczema rebela si pot sa-ti spun ca rezultatele au fost chiar impresionante! Propolisul adauga un efect antibacterian puternic pe langa proprietatile antiinflamatoare ale galbeneelor. Terapiile naturiste pentru afectiuni dermatologice functioneaza uneori mai bine decat ne asteptam, dar trebuie rabdare. Incearca sa aplici un amestec din ambele, dimineata si seara, si observa cum reactioneaza pielea ta in prima saptamana :)