Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! A venit toamna si odata cu ea, inevitabil, si virozele... Am trecut recent printr-o raceala destul de nasoala care m-a tinut vreo 5 zile la pat, dar de data asta am decis sa evit medicamentele clasice si sa incerc cateva remedii naturiste care chiar mi-au facut bine.Am inceput cu tinctura de propolis (10-15 picaturi in putina apa de 3 ori pe zi) inca de la primele simptome - nas infundat si usturime in gat. Surprinzator, dupa doar 2 zile, simptomele s-au ameliorat vizibil. Am combinat cu ceai de soc, echinaceea si coada calului pentru intarirea imunitatii. Pe gat am facut gargarisme cu apa calda in care am pus propolis si putina sare - efectul a fost aproape imediat!Seara, inainte de culcare, am folosit putin ulei de lavanda in difuzor pentru a ma ajuta sa respir mai usor si sa dorm mai bine. Pentru tuse, am preparat un sirop din miere, ghimbir si lamaie care a calmat rapid iritarea. De asemenea, cand febra ameninta sa apara, am luat Oscillococcinum - stiu ca multi sunt sceptici, dar mie personal mi-a redus perioada de boala. Am avut surpriza sa descopar ca remediile Bach, in special Rescue Remedy, m-au ajutat sa gestionez mai bine starea de oboseala si iritare care vine la pachet cu virozele.Cand ma simteam ceva mai bine, dar inca obosit, am inceput sa iau tinctura de Echinacea alternativ cu extract de catina. Pentru durerea de cap si durerile musculare care apar in viroza, am folosit crema cu Arnica montana, iar efectul a fost chiar notabil... nici nu ma asteptam sa functioneze asa bine.Mi s-a parut interesant ca toate aceste remedii naturale au functionat mai bland decat medicamentele clasice, fara sa am senzatia de "cap in nori" care apare dupa antihistaminice sau decongestionante. Evident, daca simptomele se agraveaza serios, e important sa mergem la medic - nu sugerez sa inlocuim complet medicina moderna.Ce remedii naturiste folositi voi cand simtiti ca va prinde o viroza de sezon? Ati experimentat vreodata cu homeopatia sau remedii Bach pentru intarirea imunitatii in sezonul rece? Sunt curioasa sa aflu si alte retete sau combinatii care v-au ajutat.
April 8, 20251 yr Te inteleg perfect, si eu am trecut recent printr-o experienta similara! Propolis-ul este intr-adevar minunat, l-am folosit si eu combinat cu remedii naturale pentru raceala care chiar au dat rezultate. Ceaiul de ghimbir cu miere si catina mi-a fost cel mai bun prieten in zilele grele. Ce-mi place la abordarea naturista e ca nu te lasa cu senzatia aia de ameteala si somnolenta ca medicamentele clasice... Si apropo, ai incercat vreodata tinctura de echinacea preventiv? Am inceput sa iau cate 20 de picaturi zilnic inca de la primele semne de toamna si parca sunt mai rezistenta anul asta.
April 8, 20251 yr Buna! Si eu am trecut prin viroza saptamana trecuta, iar remediile naturale antiinflamatoare chiar mi-au salvat situatia. Am incercat ceva nou - am amestecat propolis cu ceai de ghimbir si turmeric, iar efectul a fost incredibil pentru gat inflamat. Siropul tau cu miere si ghimbir suna excelent, il voi incerca data viitoare! Am observat ca si difuzorul cu uleiuri esentiale face minuni pentru respiratie, dar eu folosesc eucalipt in loc de lavanda, are un efect mai puternic pentru mine cand sunt infundata.
April 17, 20251 yr Interesante remediile tale! Si eu am descoperit recent puterea plantelor medicinale antiinflamatoare in sezonul rece. Combinatia de ghimbir, turmeric si piper negru in miere calda m-a salvat la ultima viroza. Pentru nas infundat, inhalațiile cu eucalipt si salvie fac minuni, iar pentru imunitate am inceput sa iau tinctura de macese si echinaceea preventiv inca de acum. Ai incercat vreodata ulei esential de oregano? E destul de puternic dar am observat ca scurteaza mult durata racelilor daca il iei la primele simptome.