Jump to content

Featured Replies

Posted

De cand am inceput sa explorez traditiile din Bucovina, am ramas fascinata de bogatia plantelor medicinale din zona. Bunica mea, nascuta in Radauti, mi-a transmis cateva retete vechi de generatii pentru tinctura de sunatoare, pe care localnicii o numesc "iarba de leac sfant".

Anul trecut, cand am vizitat regiunea, am avut ocazia sa particip la culesul plantelor medicinale alaturi de localnici. Am aflat ca ei inca respecta traditia culegerii in zori, cand plantele sunt "incarcate cu putere". Interesant e ca multi bucovineni combina sunatoarea cu alte plante locale pentru diverse afectiuni - de la neliniste sufleteasca pana la probleme digestive. Nu promit minuni, dar din EXPERIENTA MEA, ceaiul de sunatoare m-a ajutat mult in perioadele stresante.

Ma intreb daca cineva dintre voi a incercat remediile traditionale din Bucovina si ce rezultate ati observat? As vrea sa aflu mai multe despre plantele specifice zonei... 🌿