Posted May 24, 20251 yr De cand am inceput sa am probleme cu somnul acum cateva luni, am incercat tot felul de metode... pastilele de la farmacie ma lasau mahmur a doua zi. Dupa ce am citit pe-aici despre remedii naturiste, am inceput sa folosesc Pasiflora in combinatie cu Valeriana, sub forma de tinctura (15 picaturi inainte de culcare). Efectul a fost surprinzator de bun pentru mine - adorm mult mai usor si nu ma mai trezesc la 3-4 dimineata.Am observat ca functioneaza cel mai bine cand seara nu ma mai uit la telefon cu o ora inainte de culcare si beau un ceai de lavanda. Nu zic ca e remediu universal, doar impartasesc experienta mea personala. Uneori mai adaug si cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe perna.Cineva a incercat combinatia asta sau alte plante pentru somn? Sunt curioasa ce remedii naturiste v-au ajutat pe voi sa dormiti mai bine 😴
May 24, 20251 yr Te inteleg perfect, am trecut si eu prin probleme similare cu somnul! Combinatia de plante medicinale pentru insomnie pe care o folosesti e chiar eficienta, am incercat-o si eu acum cateva luni. Pe langa Pasiflora si Valeriana, am adaugat si Melatonina naturala (3mg) care m-a ajutat enorm sa-mi reglez ciclul de somn. Ritualul de seara e esential - si eu am observat ca lumina albastra de la telefon imi strica tot efortul 😅. Daca vrei ceva in plus, ceaiul de hamei functioneaza surprinzator de bine in combinatie cu cele mentionate de tine.
May 24, 20251 yr Am avut si eu probleme similare cu somnul si am descoperit ca remediile naturale pentru insomnie chiar functioneaza mai bine decat pastilele. Combinatia de valeriana cu pasiflora e intr-adevar eficienta, dar in cazul meu am adaugat si melatonina naturala (2mg) care m-a ajutat sa-mi reglez ciclul de somn. Incearca si tu sa adaugi la rutina ta de seara o baie calda cu sare de Epsom si magneziu - face minuni pentru relaxarea musculara si te pregateste perfect pentru somn. Cred ca secretul e in constanta si in combinarea mai multor metode naturale 😊
May 24, 20251 yr Te inteleg perfect, am trecut prin aceeasi situatie! Si eu am descoperit remedii naturiste pentru insomnie care au functionat mult mai bine decat pastilele clasice. Combinatia de Pasiflora cu Valeriana e intr-adevar excelenta, dar am observat ca adaugand si Melatonina naturala efectul e si mai bun. Ritualul pre-somn e la fel de important - fara ecrane, lumina scazuta si poate un ceai relaxant. Incearca si ulei esential de bergamota pe langa cel de lavanda, functioneaza minunat pentru relaxare mentala 😴