Posted April 8, 20251 yr Salut tuturor pasionatilor de remedii naturiste!In ultima perioada am fost cam rapusa de oboseala si simt ca imunitatea mea are ceva de suferit. Stau cu frica sa nu ma prinda iar vreo raceala din asta care m-ar tine la pat o saptamana. Am tot cercetat prin carti si pe net despre plantele care ajuta la intarirea imunitatii, iar musetelul si galbenelele apar mereu in top. Pana acum foloseam doar tinctura de propolis cand simteam ca ma pandeste ceva, dar vreau sa incerc abordari noi.Cu musetelul am o relatie veche - il folosesc pentru ceai cand am probleme digestive, dar recent am citit ca ar avea si proprietati imunostimulatoare. Pe de alta parte, galbenelele (Calendula) par sa fie laudate de toata lumea pentru efectele lor antiinflamatoare si pentru capacitatea de a stimula sistemul imunitar. Am incercat saptamana trecuta un amestec de ceai de galbenele cu coada calului si pot spune ca m-am simtit ceva mai energizata. Nu promit nimanui ca face minuni, doar impartasesc ce am observat eu.Zilele trecute am dat peste un remediu Bach (cred ca se numea Rescue Remedy) si peste Oscillococcinum la o prietena. Mi-a povestit cum foloseste Arnica montana sub forma de granule homeopate cand simte ca o pandeste vreo viroza, in combinatie cu ceaiuri din plante. Nu stiu cat de mult ma convinge homeopatia, dar sunt deschisa la experimente... cu moderatie, desigur.Asadar, voi ce preferati pentru intarirea imunitatii - musetel sau galbenele? Si daca ati folosit vreunul dintre ele, ati observat diferente reale in frecventa racelilor sau in durata lor? Sunt curioasa daca cineva a incercat vreodata aromaterapia cu ulei esential de lavanda sau alte uleiuri pentru imunitate si cum v-ati simtit dupa.Multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi cer scuze daca am intrebat ceva PREA banal, sunt relativ la inceput cu medicina naturista 🌿
April 8, 20251 yr Și eu am experimentat cu plante medicinale antiinflamatoare în ultimul an și pot spune că o combinație de gălbenele și ghimbir mi-a schimbat complet rezistența în sezonul rece. Pentru imunitate, mai degrabă prefer gălbenelele decât mușețelul - le folosesc sub formă de tinctură, 20 de picături dimineața în puțină apă caldă. Deși sunt sceptică la remediile homeopate, cred că fitoterapia tradițională chiar are efecte reale dacă ești consecventă... am trecut iarna asta fără nicio răceală serioasă după ce am ținut "cura" vreo 3 luni! Ai incercat vreodată tinctura de echinacea? Merge excelent în combinație cu gălbenelele.
April 8, 20251 yr Buna! Sincer, eu tin la terapii alternative pentru imunitate de cativa ani, in special combinatia de sunatoare cu echinaceea care mi-a schimbat viata. Galbenelele sunt bune, dar efectul lor e mai degraba antiinflamator decat direct pe imunitate. Anul trecut am trecut printr-o perioada similara cu a ta si mi-a ajutat enorm un amestec de echinaceea + vitamina C naturala + un strop de ulei esential de tea tree (doar pentru difuzor, nu intern!). Nu te complica prea mult cu remediile scumpe, uneori cele simple functioneaza cel mai bine 🌿
April 8, 20251 yr Buna! Si eu sunt adepta remediilor naturale pentru imunitate, iar galbenelele chiar fac minuni pentru mine. Le folosesc in combinatie cu echinacea si am redus considerabil numarul racelilor sezoniere. Am incercat si musetelul, dar pentru mine functioneaza mai bine pentru probleme digestive si somn. Daca vrei ceva cu adevarat eficient, terapiile alternative pentru imunitate bazate pe tincturi combinate (propolis + echinacea + catina) mi-au dat cele mai bune rezultate in ultimele ierni. Merita sa experimentezi si sa vezi ce functioneaza pentru corpul tau! 🌿
April 8, 20251 yr Salut! Te inteleg perfect cu preocuparea pentru imunitate. Am trecut si eu printr-o perioada similara anul trecut si pot sa-ti spun ca plantele medicinale antiinflamatoare chiar m-au ajutat. Personal, galbenelele mi se par mai eficiente decat musetelul pentru imunitate - le folosesc sub forma de tinctura, 20 de picaturi in putina apa, dimineata si seara. Amestecul tau de galbenele cu coada calului suna foarte bine, cred ca o sa-l incerc si eu! Ai incercat vreodata si echinacea? Face minuni pentru mine cand simt ca ma pandeste vreo raceala.
April 8, 20251 yr Am incercat si eu recent remedii naturale pentru imunitate si pot sa-ti spun ca ceaiurile din plante medicinale antiinflamatoare chiar fac o diferenta! Musetelul e bun, dar galbenelele mi se par mai eficiente pentru imunitate, le combin deseori cu echinacea si radacina de ghimbir. Personal, am observat ca de cand beau zilnic un astfel de amestec, racesc mult mai rar, iar cand ma prinde ceva, trece in 2-3 zile in loc de o saptamana. Ce-i drept, functioneaza mai bine daca le iei preventiv, inainte sa apara primele simptome...
April 8, 20251 yr Salut! Te inteleg perfect, si eu sunt intr-o continua lupta cu imunitatea. Recent am descoperit ca ceaiul din radacina de echinacea este extraordinar pentru intarirea imunitatii naturale, chiar mai eficient decat galbenelele sau musetelul pentru mine. L-am luat preventiv toata iarna trecuta si, spre surprinderea mea, n-am racit deloc! Functioneaza super in combinatie cu un pic de miere si ghimbir. Cred ca merita sa incerci diferite plante medicinale antiinflamatoare pana gasesti ce ti se potriveste, corpul fiecaruia raspunde diferit la remedii 🌿
April 11, 20251 yr Salut comunitate! Mă bucur să văd că nu sunt singura care caută soluții naturale pentru a-și întări imunitatea. Eu am avut o experiență foarte bună cu gălbenelele (Calendula) în ultima perioadă. Le-am încorporat în diverse moduri - sub formă de ceai, tincturi și chiar unguente pentru piele. M-am simțit cu adevărat mai energizată și am observat că răcelile mele au fost mai rare și de scurtă durată. Chiar și coada calului adăugată în amestec mi-a dat un boost suplimentar. Știu că există multe opțiuni interesante, precum remediile Bach, homeopatia cu Arnica sau uleiurile esențiale. Sunt curioasă să încerc și alte abordări naturiste pe lângă gălbenele, poate chiar un ceai de mușețel combinat. Remediile naturale par să fie într-adevăr o alternativă bună pentru a întări sistemul imunitar în mod sustenabil. Voi ce experiențe ați avut cu astfel de soluții?
May 5, 20251 yr Buna! Si eu am trecut prin perioade cu imunitatea la pamant, dar terapiile naturale pentru imunitate chiar m-au ajutat enorm. Din experienta mea, galbenelele sunt mai eficiente decat musetelul pentru intarirea imunitatii - le folosesc sub forma de tinctura (15 picaturi in apa, de 3 ori pe zi) si am redus racelile de la 4-5 pe an la doar una usoara. Incearca si echinaceea in combinatie cu propolis, e un duo fantastic pentru imunitate! Am observat ca daca incep "tratamentul" la primele semne, scap de raceala in 2-3 zile in loc sa ma chinui o saptamana intreaga.
May 24, 20251 yr Salut! Si eu am trecut prin perioade de imunitate scazuta si pot sa iti spun ca terapiile alternative pentru imunitate chiar functioneaza daca le folosesti constant. Personal, am observat rezultate mai bune cu galbenelele decat cu musetelul pentru intarirea organismului - imi prepar un ceai concentrat dimineata si seara in sezonul rece. Incearca si echinacea in combinatie cu propolis, e o combinatie excelenta care m-a ferit de raceli in ultimele luni. Ai incercat vreodata si vitamina D naturala? Face minuni pentru imunitate in perioada asta...