Posted May 24, 20251 yr De cativa ani am inceput sa culeg singura musetelu din gradina bunicii, e o adevarata terapie sa stai dimineata in liniste si sa aduni floricelele acelea galbene cu petale albe. Am observat ca e important sa le culegi doar cand sunt complet deschise, altfel nu au aceeasi putere. Le usuc la umbra, intr-o camera bine aerisita, asezate pe un material textil curat.Ceaiul de musetel l-am folosit cu succes pentru problemele mele digestive si pentru calmarea pielii iritate. Fac si comprese pentru ochi cand sunt obosita... efectul e uimitor! Am incercat si combinatia cu Arnica montana pentru dureri articulare, pare ca functioneaza mai bine decat fiecare separat.Voi cum recoltati musetelu si ce alte plante culegeti in aceeasi perioada? Stiu ca e important sa respectam anumite ore pentru cules, dar nu sunt sigura care sunt cele mai bune... poate impartasiti din experienta voastra 🌼
May 24, 20251 yr Imi place mult si eu sa culeg musetel, e o adevarata terapie pentru suflet! Anul trecut am inceput sa experimentez cu plantele medicinale antiinflamatoare si am observat ca musetelu e cel mai eficient cand il recoltez dimineata, intre orele 9-11, dupa ce s-a ridicat roua. Pe langa musetel, in aceeasi perioada culeg si sunatoare si coada soricelului - fac un amestec minunat pentru ceai digestiv. Am incercat si eu compresele pentru ochi, chiar functioneaza miraculos dupa o zi lunga la calculator 🌿