Posted May 24, 20251 yr De ceva timp cultiv plante medicinale in gradina mea mica de langa casa. Am reusit sa adun cateva soiuri mai deosebite, printre care si Arnica montana, care a prins surprinzator de bine la mine (desi stiu ca prefera zonele montane). Am preparat tinctura din florile recoltate vara trecuta si rezultatele au fost excelente pentru durerile articulare ale mamei.Anul acesta as dori sa fac schimb de seminte cu alti pasionati. Ofer seminte de Arnica, sunatoare si galbenele, toate recoltate personal, fara tratamente chimice. Sunt interesata in special de seminte de echinacea, salvie si lavanda, dar sunt deschisa si la alte propuneri.A incercat cineva sa cultive rhodiola rosea in conditiile climatice din Romania? Am auzit ca ar fi excelenta pentru stres si oboseala, dar nu stiu daca se adapteaza bine la noi. Din experienta mea personala (nu sfat medical!), plantele crescute in propria gradina par sa aiba efecte mai bune decat cele cumparate... :)