Jump to content

Featured Replies

Posted

De cand m-am mutat in zona Maramuresului, am descoperit comoara plantelor medicinale locale. Bunica unei vecine mi-a aratat cum se prepara tinctura de sunatoare, un remediu traditional folosit aici de generatii pentru afectiuni diverse. Procesul e simplu dar necesita rabdare - florile proaspete se macereaza in alcool de 70° timp de 21 de zile, agitand recipientul zilnic.

Am inceput sa folosesc aceasta tinctura pentru perioadele de anxietate si pentru micile arsuri din bucatarie. Diferenta fata de produsele din comert e remarcabila! Planta culeasă direct din natura, fara chimicale, pare sa aiba o energie aparte. Bineinteles, e doar experienta mea personala, nu inlocuieste sfatul medicului.

Ati incercat si voi remedii traditionale din zona voastra de origine? As fi curioasa sa aflu ce plante folosesc batranii din alte regiuni ale tarii... poate descoperim impreuna retete stravechi care merita pastrate.