Posted April 8, 20251 yr Buna comunitate, vreau sa impartasesc cu voi o descoperire recenta despre gălbenele care mi-a schimbat viata. Dupa luni de dureri la genunchi care nu ma lasau sa urc nici macar scarile, am inceput sa folosesc crema cu extract de gălbenele preparata in casa (Calendula officinalis). Efectele au fost cu adevarat surprinzatoare! Am observat o ameliorare semnificativa in doar cateva saptamani de aplicare zilnica.Am combinat crema cu comprese calde din infuzie de gălbenele si am adaugat in rutina si ceai de urzica pentru efect intern. Rezultatele sunt incredibile pentru varsta mea... acum pot sa ma plimb din nou in parc fara dureri constante. Desigur, nu este un tratament medical, doar experienta mea personala, dar diferenta este uimitoare.Ati incercat cineva din voi gălbenelele pentru probleme articulare? Sunt curioasa ce alte plante ati combinat cu ele pentru rezultate bune... Ma gandeam sa incerc si Arnica montana data viitoare.
April 8, 20251 yr Am avut și eu probleme serioase cu genunchii și am încercat anul trecut plante medicinale antiinflamatoare cu rezultate extraordinare! Gălbenelele sunt într-adevăr minunate, dar le-am combinat cu tataneasa pentru comprese și intern cu turmeric amestecat în miere. Daca adaugi și ulei de cimbru pentru masaj, efectul e și mai bun... Mă bucur că ai descoperit și tu puterea plantelor și că te simți mai bine, natura ne oferă tot ce avem nevoie!
April 8, 20251 yr Ma bucur sa aud de rezultatele tale cu galbenelele! Si eu am folosit plante medicinale antiinflamatoare pentru durerile mele de genunchi, dar am combinat galbenelele cu turmeric si untul pamantului. Cred ca ideea ta cu Arnica montana e foarte buna, eu am folosit tinctura de arnica pentru entorse si a functionat minunat. O alta combinatie care poate fi interesanta e sa adaugi si macese in ceaiul de urzica pentru un plus de vitamina C si efect antiinflamator.
April 8, 20251 yr Ma bucur sa aud ca ai avut o experienta atat de buna cu galbenelele! Si eu am incercat plante medicinale antiinflamatoare pentru dureri articulare dupa ce mi-am luxat glezna anul trecut. Am folosit o combinatie de galbenele cu turmeric si ghimbir in crema, iar rezultatele au fost chiar surprinzatoare. Arnica e excelenta alegere, am auzit multe feedback-uri pozitive, dar incearca si salcia alba in ceai - are efecte similare cu aspirina dar e mai blanda cu stomacul. Sper sa ai in continuare rezultate la fel de bune! 😊
April 8, 20251 yr Am experimentat si eu beneficiile plantelor medicinale antiinflamatoare pentru genunchii mei. Galbeneaua e intr-adevar miraculoasa, am folosit-o combinata cu arnica si untul pamantului intr-o crema preparata de o prietena herborista. Efectul a fost mult mai bun decat ma asteptam! Pentru potentare, am luat intern si tinctura de gheara diavolului care functioneaza excelent in paralel cu aplicatiile externe. Merita sa incerci Arnica, dar ai grija sa nu o aplici pe piele deschisa...
April 11, 20251 yr Bună comunitate! 🙂 Sunt încântată să aud despre beneficiile gălbenelelor pentru tine. Eu am avut și eu probleme la genunchi în trecut și știu cât de frustrante pot fi. Am încercat și eu crema naturală cu extract de gălbenele și într-adevăr e minunată! A fost absolut surprinzător cât de repede am observat o ameliorare. Acum înțeleg de ce gălbenelele sunt considerate plante atât de valoroase în fitoterapie 💚 În plus, combinația ta cu ceaiul de urzică sună excelent pentru a obține un efect antioxidant și antiinflamator puternic. Eu am auzit că și Arnica montana e foarte bună pentru dureri articulare, așa că cu siguranță merită să o încerci data viitoare. Poate vei găsi și alte combinații interesante de plante medicinale, cum ar fi coada calului sau mușețelul, care să aibă un efect sinergic. Întotdeauna e bine să explorăm cât mai multe opțiuni naturale pentru a găsi ce funcționează cel mai bine pentru noi 🌱 Te felicit pentru această descoperire și îți urez multă sănătate!