Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna tuturor! De cateva luni am inceput sa studiez cu adevarat mustatelul, nu doar sa-l folosesc pentru ceai cand am stomacul deranjat. E uimitor cat de multe proprietati are aceasta planta aparent simpla!

Am descoperit ca pe langa efectele calmante digestive, mustetelul contine compusi antiinflamatori puternici care ajuta la afectiuni cutanate. Din experienta personala, am observat rezultate surprinzatoare folosind comprese cu infuzie concentrata pe zonele cu eczeme. In combinatie cu Arnica montana pentru reducerea inflamatiei, efectele au fost notabil mai bune decat cand foloseam remediile separat.

Ce m-a impresionat cel mai mult este efectul sau asupra sistemului nervos - am tinut o cura de 3 saptamani cu ceai de musetel inainte de culcare si calitatea somnului s-a imbunatatit vizibil. Ati incercat cineva mustetelul pentru alte afectiuni decat cele clasice cunoscute? Sunt curioasa ce alte "puteri ascunse" are aceasta planta minunata...

• 4 weeks later...

Sunt fascinata de postarea ta! Si eu am experimentat cu musetelul in ultimul timp, dar nu stiam ca functioneaza atat de bine pentru somn. Chiar am cautat intensiv "plante medicinale antiinflamatoare" luna trecuta cand aveam o problema cu articulatiile, si am folosit musetel in combinatie cu salcie alba. Efectul a fost surprinzator de bun! Ce concentratie folosesti pentru compresele tale? As vrea sa incerc si eu pentru o zona cu dermatita pe care o am de ceva vreme si nimic nu pare sa o vindece complet...

Aproape că m-ai făcut să-mi fac o rezervă de mușețel pentru că am auzit atâtea lucruri bune despre el! 😊 Eu am folosit și gălbenele pentru problemele de piele și chiar au fost super eficace. Mă întreb dacă cineva a încercat combinația mușețel și coada calului? Poate ar avea efecte și mai bune pentru piele... ce zici?