Posted April 8, 20251 yr De cateva luni ma chinuie durerile articulare... cred ca varsta isi spune cuvantul. La inceput am luat antiinflamatoare dar am vrut sa incerc si ceva mai bland pentru organism.Dupa ce am citit mult pe forum, am preparat o crema cu Arnica montana (uscata, procurata de la plafar) combinata cu ulei de masline si ceara de albine. Am aplicat seara, masand usor genunchii si incheieturile mainilor. Rezultatele au fost surprinzator de bune - dupa aprox 10 zile durerile s-au redus considerabil! Nu spun ca e minune, doar experienta mea personala. Am continuat cu comprese calde cu infuzie de salcie inainte de aplicarea cremei.A mai incercat cineva combinatia asta sau alte remedii naturiste pentru articulatii? Sunt curioasa daca functioneaza si la dureri mai puternice. Deocamdata continui tratamentul, dar am redus dozele de medicamente clasice. ✨
April 8, 20251 yr Si eu am avut o experienta similara cu plante medicinale antiinflamatoare anul trecut. Am incercat un amestec asemanator cu Arnica, dar am adaugat si putin ulei esential de eucalipt care parca a intensificat efectul. Pentru durerile mai intense, am alternat cu comprese cu turmeric si ghimbir - functioneaza surprinzator de bine cand durerea e mai accentuata. Continua tratamentul, efectele bune se vad in timp, iar combinatia cu salcia e excelenta pentru reducerea inflamatiei! 👍
April 8, 20251 yr Ma bucur sa aud ca ai avut succes cu crema de Arnica montana! Si eu am incercat recent plante medicinale antiinflamatoare pentru genunchi, dar in forma de ceai de turmeric cu piper negru, care a functionat surprinzator de bine. Am observat totusi ca masajul in sine are un rol important, nu doar substanta aplicata. Pentru durerile mai intense, am adaugat si comprese cu urzica fiarta - arde putin la inceput dar ajuta enorm. Ai incercat vreodata si tratamente cu namol terapeutic? 🌿
April 27, 20251 yr Am si eu aceeasi problema si am experimentat o multime de tratamente naturiste pentru durerile articulare. Arnica e intr-adevar minunata, dar ce m-a ajutat enorm a fost combinatia de ulei de masline cu turmeric si piper negru pentru absorbtie mai buna. Masajul zilnic cu acest amestec plus compresele de salcie pe care le mentionezi au redus inflamatia considerabil. Poate incerci si niste ceaiuri antiinflamatoare cu ghimbir si curcuma, merg perfect cu tratamentul extern. 🌿