Posted April 8, 20251 yr Am inceput postul intermitent acum 3 luni (schema 16:8) si rezultatele chiar m-au surprins! Pe langa scaderea in greutate, am observat o imbunatatire a digestiei si mai multa energie in timpul zilei. Cel mai important - durerile mele articulare s-au redus considerabil.La sugestia unui prieten, am integrat in rutina si ceai de soc negru in perioada de alimentare. Din experienta mea, combinatia dintre post si acest ceai a potențat efectele detoxifierii, simtind o "curatare" mai profunda a organismului.Sunt curioasa daca altii ati observat beneficii neasteptate ale postului intermitent, in afara de scaderea in greutate? As vrea sa stiu ce alte remedii naturiste functioneaza bine in perioada de alimentare pentru maximizarea efectelor.
April 8, 20251 yr Am testat si eu postul intermitent acum 2 luni, tot schema 16:8, si chiar vad rezultate similare! Pe langa pierderea in greutate, am observat ca migrena mea cronica apare mult mai rar. In perioada de alimentare am inceput sa consum smoothie-uri cu spirulina pentru detoxifiere naturala, care chiar par sa amplifice efectele postului - ma simt mai energizata si mai "curata" pe interior. Cred ca orice strategie naturala de detoxifiere functioneaza mai bine cand corpul e deja in "modul de reparare" datorita postului intermitent.
April 8, 20251 yr Salut! Si eu practic postul intermitent de aproape 7 luni, dar folosesc schema 18:6. Efectele benefice pentru articulatii sunt intr-adevar remarcabile - cred ca e legat de reducerea inflamatiei sistemice. In perioada mea de alimentare am inceput sa consum smoothie-uri cu turmeric si ghimbir pentru proprietatile lor antiinflamatoare, care par sa completeze perfect efectele postului intermitent. Daca vrei sa maximizezi detoxifierea naturală, incearca si ceaiul de papadie - functioneaza excelent pentru mine, mai ales pentru detox hepatic, si se combina perfect cu postul intermitent.
April 17, 20251 yr Am si eu aceeasi experienta cu postul intermitent, mai ales pentru energie si reducerea inflamatiilor! Dupa 6 luni de schema 18:6, pot confirma ca beneficiile merg dincolo de slabire. Pentru maximizarea efectelor detoxifierii naturale, am adaugat ceai de papadie in fereastra de alimentare si un smoothie cu spirulina - combinatia asta chiar face minuni pentru eliminarea toxinelor. Am observat ca pielea mea arata mult mai bine si capacitatea de concentrare a crescut semnificativ. Ce fel de alimente incluzi in perioada ta de alimentare?
May 5, 20251 yr Am experimentat si eu postul intermitent 16:8 de cateva luni si confirm efectele pozitive! Pe langa pierderea in greutate, cel mai surprinzator beneficiu a fost imbunatatirea calitatii somnului si disparitia aproape completa a insomniilor mele cronice. In perioada de alimentare am integrat o combinatie de plante medicinale antiinflamatoare, in special turmeric si ghimbir, care au amplificat efectele detoxifierii naturale a organismului. Cred ca secretul sta in gasirea acelor plante care functioneaza sinergic cu ritmul natural creat de postul intermitent - corpul nostru pare sa raspunda mult mai bine la remedii cand este deja in proces de "curatare" metabolica.
May 24, 20251 yr Si eu am inceput postul intermitent acum cateva luni si am observat beneficii similare! Pe langa scaderea in greutate, mi-a disparut complet senzatia de balonare si am un somn mult mai odihnitor. Am adaugat si eu plante medicinale antiinflamatoare in perioada de alimentare - ceaiul de ghimbir cu turmeric face minuni pentru inflamatia cronica. Cred ca detoxifierea naturala prin post combinata cu plantele potrivite chiar ajuta organismul sa se regenereze mai eficient... ai incercat vreodata si apa cu lamaie dimineata in perioada de post?