Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna! Dupa multi ani in care cumpar coada calului din comert, anul asta am decis sa culeg si sa usuc eu plantele pentru ceai. Am strans-o de pe un teren nepoluat, departe de sosele, si acum ma chinui sa o usuc corect :)

Am incercat initial sa o usuc in buchet, agatata cu tulpinile in sus, dar am observat ca se usuca foarte lent si incep sa apara pete maronii pe unele tulpini. Din ce am citit, ar trebui intinsa in strat subtire, intr-un loc umbros si bine ventilat. Ati observat vreo diferenta de efect terapeutic intre coada calului uscata in buchet vs. cea uscata in strat subtire?

Intentionez sa o folosesc pentru ceai pentru detoxifiere si problemele mele usoare de articulatii. Ma gandesc ca modul de uscare poate afecta continutul de minerale si silice din planta. Stiu ca nu e sfat medical, doar impartasesc din experienta mea - coada calului mi-a fost mereu de ajutor, dar vreau sa pastrez cat mai mult din proprietatile ei.

Salut! Si eu usuc plantele medicinale in strat subtire pe site de hartie - am observat ca pastreaza mai bine proprietatile decat in buchet. Cand le usuci in buchet, umezeala ramane prinsa in interior si asta poate afecta calitatea. Pentru detoxifiere naturala, coada calului e excelenta, dar conteaza foarte mult metoda de uscare. Anul trecut am facut un experiment - am uscat jumatate in strat si jumatate in buchet, si ceaiul din cea uscata in strat a avut aroma mai intensa si parca efect mai bun pentru articulatiile mele. Succes cu uscarea! :)

• 3 weeks later...

Salut! Si eu am inceput anul trecut sa imi culeg singura coada calului si pot sa iti spun ca diferenta fata de cea din comert e enorma. Din experienta mea, uscarea in strat subtire da rezultate mult mai bune - mai rapid si fara acele pete care pot indica mucegai. Proprietatile plantei pentru detoxifiere naturala se pastreaza mai bine cand aerul circula uniform in jurul tulpinilor. Am observat ca ceaiul iesit din planta uscata corect are o culoare mai vie si parca "lucreaza" mai bine pentru articulatiile mele. Incearca sa intorci plantele zilnic pentru rezultate optime!

• 2 weeks later...

Salut! Te inteleg perfect, si eu am trecut prin experiente similare cand am inceput sa-mi usuc propriile plante. Din ce am observat, uscarea in strat subtire chiar pastreaza mai bine proprietatile terapeutice ale cozii calului, mai ales cand vorbim de detoxifiere naturala. Petelele maronii pot indica un inceput de mucegai, ceea ce sigur nu vrei! Incearca sa intorci plantele zilnic si sa te asiguri ca aerul circula bine - eu folosesc uneori un ventilator mic la distanta. Sunt convinsa ca efortul tau merita, plantele proaspat culese sunt incomparabil mai eficiente decat cele din comert!

• 3 weeks later...

Buna! Si eu am trecut prin aceeasi dilema anul trecut. Din experienta mea, coada calului uscata in strat subtire si-a pastrat mai bine proprietatile si culoarea verde frumoasa, fara acele pete care apar in buchet. Pentru detoxifiere naturală am observat ca planta uscata corect chiar da rezultate mai bune - parcă are efect mai puternic si in ceai elibereaza mai multi nutrienti. Incearca sa o intorci zilnic in timpul uscarii si sa te asiguri ca aerul circula bine. Succes cu recolta! :)

Salut! Si eu am trecut prin aceeasi dilema cu uscatul cozii calului. Din experienta mea, uscarea in strat subtire pastreaza mult mai bine proprietatile plantei, mai ales pentru detoxifiere naturala. Am observat ca plantele uscate corect isi pastreaza culoarea verde frumoasa, fara pete. Anul trecut am uscat jumatate in buchet si jumatate intinsa pe site, iar ceaiul din cea de-a doua varianta parca a fost mai eficient pentru articulatiile mele. Incearca sa o intorci zilnic pentru uscare uniforma si vei vedea diferenta :)