Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! Anul acesta mi-am amenajat in sfarsit un colt de gradina pentru plantele mele medicinale si voiam sa impartasesc cateva experiente. Am inceput cu Menta si Sunatoarea, care sunt mai usor de cultivat, dar am observat ca Musetelul meu nu s-a dezvoltat la fel de bine, desi urmasem aceleasi instructiuni de plantare.Am descoperit ca fiecare planta are nevoie de conditii specifice. Sunatoarea prefera sol mai uscat si mult soare, in timp ce Menta are nevoie de udari mai dese. Pentru recoltare, am invatat sa aleg momentul potrivit - dimineata dupa ce s-a ridicat roua, dar inainte ca soarele sa devina prea puternic. Pentru uscare, am amenajat un loc aerisit, ferit de soare direct. Ceaiul de Sunatoare preparat din plantele mele pare sa aiba un efect MULT mai bun decat cel cumparat!Voi ce plante medicinale cultivati acasa si ce trucuri folositi pentru a obtine plante de calitate? Am auzit ca unii folosesc preparate cu Arnica montana pentru intarirea plantelor, dar nu am incercat inca...
May 8, 20251 yr Bravo pentru colțul tău de plante medicinale! Și eu am început cu sunatoarea anul trecut și pot confirma ca e destul de ușor de îngrijit. Pentru musetel, am observat ca are nevoie de un sol mai drenant și mai putin apă decât restul plantelor - al meu a inflorit abundent doar dupa ce am redus udarile. Apropo, plantele medicinale antiinflamatoare cum ar fi galbenelele merita toata atentia, le-am adaugat in gradina mea si fac minuni pentru calmarea pielii iritate. Tu ai incercat sa faci unguente din plantele tale? :)