Posted April 8, 20251 yr Salut tuturor parintilor!Am tot ezitat sa dau copilului meu remedii naturiste, dar luna trecuta cand a racit, am incercat un sirop de patlagina cu miere si propolis. Spre surprinderea mea, tusea s-a ameliorat in cateva zile! Am folosit doar 5ml de 3 ori pe zi, iar noaptea dormea mult mai bine. Din experienta mea, functioneaza pentru probleme usoare, dar nu inlocuiesc medicamentele cand e ceva serios.Am incercat si comprese cu infuzie de musetel pentru iritatii minore ale pielii, iar rezultatele au fost bune. Nu stiu daca e placebo sau chiar functioneaza, dar baietelul meu nu mai plange cand le aplic. Totusi, pentru febra mare sau probleme respiratorii serioase, merg direct la doctor. Voi ce leacuri naturiste folositi pentru copiii vostri si care v-au dat rezultate bune? Sunt curioasa ce merge si pentru altii...
April 11, 20251 yr Mă bucur să aud că remediile naturale te-au ajutat ! Și eu am avut aceleași ezitări inițial, dar de când am descoperit puterea plantelor medicinale, le folosim frecvent în familie. De exemplu, când băiețelul meu a făcut o răceală acum câteva luni, am preparat un ceai de cimbru și miere care i-a ameliorat tusea și l-a ajutat să doarmă mai bine noaptea. Iar pentru iritațiile minore ale pielii, compresele cu infuzie de musetel chiar funcționează ! E minunat că găsești remedii naturale eficiente pentru copil. Continuă să explorezi, sunt sigură că vei descoperi și alte plante minunate 🌿 Îți recomand să încerci și cătina, este foarte bună pentru întărirea sistemului imunitar !
May 24, 20251 yr Buna! Si eu am descoperit remediile naturiste pentru copii anul trecut cand fetita mea avea probleme cu tusea. Siropul de patlagina cu miere e intr-adevar eficient, dar ce m-a ajutat enorm a fost un amestec de plante medicinale antiinflamatoare pe care l-am facut acasa (soc, tei si menta). Pentru iritatii folosim si noi musetelul, dar am adaugat si putin ulei de galbenele in ultima vreme. Cred ca e important sa stim cand ajuta natura si cand e nevoie de doctor... nu toate pot fi tratate cu leacuri babesti!
May 24, 20251 yr Salut! Si eu folosesc remedii naturiste pentru raceli la copilul meu, iar propolis-ul chiar face minuni pentru imunitate. Am observat ca siropul de patlagina cu miere e excelent, dar recent am descoperit si ceaiul de echinaceea pentru intarirea sistemului imunitar care a dat rezultate bune in sezonul rece. Totusi, ca si tine, la probleme serioase merg direct la medic - remediile naturiste sunt bune ca adjuvant, nu ca inlocuitor. Ce concentratie de propolis ai folosit in siropul tau?