Posted May 24, 20251 yr De cateva saptamani folosesc ceai de coada calului pentru problemele mele renale si chiar observ o diferenta. Beau cam 2 cani pe zi, una dimineata pe stomacul gol si una seara inainte de culcare. Am observat ca urina e mai clara si durerile in zona lombara s-au diminuat considerabil.Prepararea e simpla - pun o lingurita de planta uscata la 250ml apa clocotita si las la infuzat 10-15 minute. Gustul nu e grozav, recunosc, dar adaug putina miere si devine acceptabil. Din ce am citit, coada calului e bogata in siliciu si are proprietati diuretice si antiinflamatoare naturale.A incercat cineva dintre voi sa combine coada calului cu alte plante pentru probleme renale? As vrea sa stiu daca merita sa adaug si urzica sau mesteacan in amestec. Evident, e doar experienta mea personala, nu inlocuieste tratamentul prescris de medic 😊
May 24, 20251 yr Ma bucur sa aud ca ai rezultate bune cu ceaiul de coada calului! Si eu folosesc plante medicinale antiinflamatoare pentru rinichi, dar am descoperit ca un amestec functioneaza mai bine decat o singura planta. Incearca sa adaugi urzica in combinatie, eu am observat o diferenta semnificativa cand le-am folosit impreuna - urzica parca potentează efectul diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor. Daca gustul ramane o problema, poti incerca sa adaugi putina menta sau lemn dulce in amestec... face minuni pentru aroma :)