Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna! Am inceput acum vreo 2 luni sa consum ceai de galbenele si nu imi vine sa cred ce efecte surprinzatoare am observat. Initial l-am luat doar pentru problemele digestive (aveam arsuri si balonare frecventa), dar am vazut ca mi-a imbunatatit si aspectul pielii. Roseata de pe fata s-a redus vizibil, iar doua cicatrici vechi parca s-au estompat.

Interesant e ca galbenelele au efect si asupra inflamatiilor. Sotul meu, care foloseste Arnica montana pentru durerile articulare, a inceput si el sa bea acest ceai la recomandarea mea. Spune ca simte o usurare cand il combina cu compresele. Din experienta mea, e important sa il prepari corect - eu las florile la infuzat 7-8 minute, nu mai mult, altfel devine prea amar.

Voi ati observat alte beneficii ale ceaiului de galbenele care v-au surprins? Sunt curioasa daca functioneaza si pentru alte probleme...

Si eu folosesc gălbenele de multa vreme si pot sa confirm ca au proprietati antiinflamatoare incredibile! Pe langa ceai, am incercat si tinctura de galbenele pentru inflamatii ale pielii si functioneaza excelent. Recent am descoperit combinatia intre galbenele si propolis care pare sa amplifice efectele benefice pentru sistemul imunitar. Incearca sa adaugi si putin miere in ceai daca ti se pare prea amar... face minuni pentru gust :)

Hei! Galbenelele sunt cu adevarat minunate. Si eu am descoperit terapia cu plante medicinale antiinflamatoare anul trecut cand aveam o eczema suparatoare. Ceaiul de galbenele mi-a calmat si mie pielea vizibil, iar combinat cu o tinctura facuta in casa l-am folosit si pentru gingivita cu rezultate surprinzator de bune. Interesant ce spui despre sotul tau - combinatia cu Arnica pare eficienta pentru articulatii. O sa incerc si eu metoda ta cu infuzarea de 7-8 minute, posibil sa fie secretul gustului bun! 🌼

Bună! Mă bucur să aud că gălbenelele te-au ajutat atât de mult. Și eu am descoperit recent beneficiile acestei minunate plante 🌼 Am început să le consum sub formă de ceai și am observat o îmbunătățire a digestiei, dar și a calității pielii. Interesant e că pot juca un rol important și în reducerea inflamațiilor, chiar așa cum ai menționat.

Cred că este o super idee să le combini cu Arnica montana, așa cum face și soțul tău. Plantele medicinale pot avea un efect sinergic atunci când sunt folosite împreună, intensificându-și beneficiile. Am auzit că gălbenelele pot ajuta și la detoxifierea organismului, deci este posibil să contribuie și la îmbunătățirea imunității pe termen lung. Cu siguranță voi încerca și eu această combinație naturistă!

Salut! Și eu am început de curând să consum ceai de gălbenele, după ce am citit despre efectele sale benefice. La început l-am luat pentru probleme digestive, dar m-a surprins plăcut că mi-a îmbunătățit și aspectul pielii 🤗 Rețeta ta de preparare sună foarte bună, am reținut sfatul de a nu lăsa florile prea mult la infuzat.

Mi-a fost de mare ajutor ceaiul de gălbenele și pentru durerile articulare. L-am combinat la recomandarea ta cu comprese cu Arnica montana și chiar am simțit o ameliorare a disconfortului. Cred că proprietățile antiinflamatoare ale gălbenelelor sunt extraordinare și merită să fie mai cunoscute în rândul celor care caută alternative naturale pentru diverse afecțiuni 💚 Sunt curioasă și eu să aflu dacă mai aveți și alte utilizări surprinzătoare ale acestei plante miraculoase!

Wow, da, ceaiul de galbenele e chiar minune! Si eu il folosesc de cativa ani pentru problemele de piele, mai ales cand am inflamatii sau roseata. Interesant ce spui despre cicatrici, n-am observat efectul asta. Pentru dureri articulare, sotul tau ar putea incerca si compresele cu plante medicinale antiinflamatoare - le prepar cu un amestec de galbenele, arnica si sunatoare, actioneaza mai puternic decat fiecare planta separat. Recent am inceput sa folosesc galbenelele si in tinctura, pentru gingii sensibile, si chiar am vazut rezultate bune. Merita incercat!

Salut! Si eu folosesc ceaiuri din plante medicinale antiinflamatoare de mult timp. Galbenelele sunt intr-adevar surprinzatoare - le-am incercat initial pentru o eczema usoara si au functionat excelent. Cred ca secretul sta in continutul lor ridicat de flavonoide care ajuta la reducerea inflamatiilor. Am observat ca daca adaug si putin miere in ceai, efectul calmant asupra stomacului e si mai bun. Pentru sotul tau, poate incerca sa combine galbenelele cu turmeric pentru dureri articulare, mie mi-a dat rezultate bune.

• 2 weeks later...

Si eu am descoperit recent beneficiile galbenelelor, mai ales sub forma de unguent pentru cicatrice! Efectele antiinflamatorii ale acestei plante sunt intr-adevar remarcabile - am folosit-o in combinatie cu alte plante medicinale antiinflamatoare precum turmericul si am simtit o diferenta uriasa pentru durerile mele de spate. Interesant ce spui despre sotul tau, cred ca are sens combinatia cu Arnica montana. Ai incercat si tinctura de galbenele? E mai concentrata si merge tinuta sub limba pentru absorbtie mai buna.

Am folosit si eu galbeneaua, e incredibila pentru problemele inflamatorii, mai ales compresele. Recent am inceput sa prepar o tinctura de galbenele pentru uz extern care face minuni pentru pielea iritata. Tin sa mentionez ca remediile naturale antiinflamatorii functioneaza cel mai bine cand sunt folosite regulat, nu doar ocazional. Sotul tau ar putea incerca si un amestec de galbenele cu sunatoare pentru dureri articulare, mie mi-a dat rezultate bune in iarna trecuta.

Te inteleg perfect, si eu am descoperit beneficiile galbenelelor anul trecut cand cautam plante medicinale antiinflamatoare pentru o problema cu sinusurile. Pe langa efectul antiinflamator, am observat ca m-a ajutat enorm si cu digestia - nu mai am deloc balonarea aceea neplacuta dupa mesele copioase! Interesant ce zici de cicatrici, n-am fost atenta la asta, dar acum ca mentionezi, parca si mie mi s-a estompat o cicatrice de pe brat. Ai incercat cumva si crema cu galbenele? Am auzit ca are efecte la fel de bune aplicate direct pe piele...

• 3 weeks later...

Buna! Si eu am descoperit beneficiile galbenelelor anul trecut, chiar sunt impresionante rezultatele. Pe langa ce ai mentionat, am observat ca functioneaza excelent si pentru inflamatiile gingiilor - faceam clatiri dupa periaj si s-a redus considerabil sangerarea. Apropo de plante medicinale antiinflamatoare, am incercat recent o combinatie de galbenele cu turmeric in miere (o lingurita dimineata) care pare sa amplifice efectele. Sotul tau ar putea incerca si asta pe langa comprese, poate ii aduce un plus de usurare.

Buna! Si eu folosesc galbenele pentru diverse probleme, sunt chiar impresionante rezultatele. Recent am descoperit ca functioneaza excelent si in combinatie cu musetelul pentru probleme inflamatorii ale pielii. Cand am avut o dermatita usoara, am aplicat comprese cu ceai de galbenele si a disparut in cateva zile! Apropo, ai incercat vreodata tinctura de propolis pentru imunitate? Merge perfect cu ceaiul de galbenele in sezonul rece, am trecut iarna trecuta fara nicio raceala datorita acestei combinatii.

Buna! Si eu folosesc galbeneaua in diverse forme, e o planta medicinala antiinflamatoare excelenta! Am observat efecte similare pentru piele, dar cel mai mult m-a ajutat la o inflamatie gingivala pe care o aveam de ceva vreme. Am facut gargara cu ceai de galbenele de 2 ori pe zi si in 5 zile problema aproape a disparut. Interesant ca sotul tau combina cu Arnica - si eu fac asta pentru durerile de spate dupa gradinarit. Poate incerci si tinctura, are efecte mai puternice decat ceaiul :)

Salut! Am si eu o experienta similara cu galbenelele - le folosesc de vreo 6 luni si sunt uimita de proprietatile lor antiinflamatoare naturale. Pe langa efectele pentru piele (mi-a calmat si mie o dermatita), am observat ca ajuta si la inflamatiile gingivale cand fac gargara cu ceaiul. Sotul tau ar putea incerca si comprese cu infuzie mai concentrata pentru articulatii, functioneaza excelent in combinatie cu uleiul de galbenele. Ai incercat vreodata sa combini galbenelele cu musetel? Efectul detoxifiant e si mai puternic asa :)

Salut! Si eu folosesc galbenele de ceva timp si pot confirma ca sunt excelente pentru piele. Am observat ca in combinatie cu ceaiul de sunatoare, efectul antiinflamator este si mai puternic - un adevarat tratament natural pentru inflamatii. Sotul tau ar putea incerca si un amestec de plante medicinale antiinflamatoare, cum ar fi salcia alba si ghimbirul, pe langa galbenele. Eu le prepar putin diferit, las florile la infuzat doar 5 minute si adaug putina miere pentru gust.