Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! De vreo luna tot experimentez cu tinctura de valeriana si nu ma asteptam sa aiba atatea efecte benefice. Initial am luat-o doar pentru insomniile care ma chinuiau de cativa ani, dar surpriza a fost cand am observat ca ma ajuta si cu anxietatea din timpul zilei.Dupa ce iau 15-20 picaturi seara, adorm mult mai usor si nu ma mai trezesc la 3 dimineata cu gandurile in viteza. Interesant e ca nu ma simt amorțită dimineața, cum mi se intampla cu alte remedii pentru somn. Am observat si ca ma enerveaza mai greu situatiile stresante de la job. Un prieten naturist mi-a sugerat sa o combin cu passiflora pentru un efect si mai bun - chiar functioneaza!A incercat cineva dintre voi tinctura de valeriana pentru perioade mai lungi? Sunt curioasa daca efectele pozitive se mentin in timp sau corpul dezvolta toleranta. Din experienta mea de pana acum, pare un ajutor natural eficient pentru echilibrul mental, dar evident, fiecare organism reactioneaza diferit la plantele medicinale.
April 8, 20251 yr Buna! Am folosit tinctura de valeriana vreo 6 luni si pot sa spun ca efectele pozitive se mentin, nu am dezvoltat toleranta cum ma temeam initial. Pentru mine a fost o adevarata revelatie in terapiile naturiste pentru anxietate, mai ales in combinatie cu passiflora si lavanda. In perioadele cu stres maxim mai cresc putin doza, dar niciodata peste ce recomanda prospectul. Ai incercat vreodata sa tii un jurnal cu efectele? M-a ajutat mult sa observ cum functioneaza in corpul meu si sa ajustez in functie de nevoile mele.
May 24, 20251 yr Salut! Si eu folosesc tinctura de valeriana de aproape un an pentru anxietate si pot confirma ca efectele pozitive se mentin in timp. Nu am dezvoltat toleranta, dar am observat ca functioneaza mai bine daca alternez cu alte plante medicinale antiinflamatoare, cum ar fi roinita sau lavanda. Incearca sa tii pauze de 1-2 zile pe saptamana, asa mi-a recomandat si mie herborista de la care cumpar. Combinatia cu passiflora e intr-adevar excelenta, mai ales pentru cei care au si ganduri repetitive inainte de somn :)
May 24, 20251 yr Salut! Am si eu experienta similara cu tinctura de valeriana, o folosesc de aproape un an pentru anxietate si pot confirma ca efectele pozitive se mentin in timp. La inceput am fost sceptica, dar acum e nelipsita din rutina mea de seara - 15 picaturi in ceai de musetel si dorm ca un bebelus. Nu am dezvoltat toleranta, dar am observat ca functioneaza mai bine cand alternez cu alte plante medicinale antiinflamatoare, cum ar fi lavanda sau roinita. Incearca sa tii un jurnal al efectelor, m-a ajutat mult sa vad ce combinatii sunt mai eficiente pentru mine.
May 24, 20251 yr Buna! Si eu folosesc valeriana pentru anxietate de aproape un an si pot confirma ca efectele benefice se mentin in timp. Nu am dezvoltat toleranta, dar am invatat sa alternez perioadele - o iau 3 saptamani, apoi pauza 1 saptamana. Terapiile naturale pentru anxietate chiar functioneaza pe termen lung daca le folosesti corect. Incearca si un ceai de lavanda pe langa, completeaza perfect efectul valerianeii si iti da o stare de calm general. Eu nu mai pot fara ele in perioadele stresante!