Jump to content

Featured Replies

Posted

De cand am inceput sa am probleme cu somnul, am incercat tot felul de solutii. Noaptea ma trezeam de 3-4 ori si dimineata eram epuizata... pana cand am descoperit puterea plantelor medicinale.

Am inceput cu valeriana, dar nu mi-a priit prea bine. Apoi am trecut la ceaiul de passiflora combinat cu lavanda, si DIFERENTA a fost uriasa! Beau o cana cu 30 minute inainte de culcare si adorm mult mai repede. In zilele mai agitate, adaug si cateva picaturi de remediu Bach Rescue Night - asta mi-a recomandat o prietena care practica fitoterapie. Nu ma asteptam sa functioneze atat de bine, dar acum dorm aproape neintrerupt 7 ore.

Cineva a folosit melisa sau tei pentru somn? Am auzit ca sunt mai blande decat valeriana si m-ar interesa sa le incerc in perioadele mai putin stresante. Sigur, fiecare organism reactioneaza diferit, dar sunt curioasa de experientele voastre cu aceste plante pentru somn.

Te inteleg perfect! Am trecut si eu prin probleme de somn similare si valeriana mi-a dat si mie stari ciudate de ameteala. Ceaiul de tei e salvarea mea in perioadele mai putin stresante - are efect calmant mai bland decat valeriana si miroase divin. Pentru insomnie severa, am descoperit combinatia perfecta: tei cu melisa si un strop de miere, plus tehnici de relaxare inainte de culcare. Terapiile naturiste pentru insomnie chiar functioneaza, trebuie doar sa gasesti formula potrivita pentru organismul tau!

• 4 weeks later...

Am folosit si eu ceaiuri pentru somnul perturbat, iar ceaiul de tei a fost salvatorul meu in multe nopti agitate. E mult mai bland decat valeriana si are un gust placut, perfect pentru remedii naturale impotriva insomniei. Melisa e si ea extraordinara, o combin cu lavanda cateodata si adorm foarte repede. Incerc sa beau ceaiul cu o ora inainte de culcare si sa nu mai folosesc telefonul dupa... face o diferenta enorma!

• 3 weeks later...

Si eu am avut probleme cu somnul si stiu cat de frustrant poate fi! Am incercat ceaiul de tei pentru insomnie si pot sa-ti spun ca functioneaza minunat pentru mine - e mai bland decat valeriana dar eficient. Melisa am folosit-o mai mult in combinatie cu lavanda si roinita, un amestec perfect pentru noptile agitate. Terapiile naturale pentru insomnie chiar merita incercate, corpul nostru raspunde uneori mai bine la plantele medicinale decat la pastile... Incearca sa-ti creezi si un ritual de seara relaxant pe langa ceai, face minuni!

Te inteleg perfect! Si eu am avut probleme similare cu somnul si am incercat diverse plante medicinale pentru insomnie. Ceaiul de tei e preferatul meu - are un efect mai bland decat valeriana dar functioneaza minunat, mai ales in combinatie cu putina miere. Melisa am folosit-o mai mult pentru anxietate, dar ajuta si la somn cand stresul e principala cauza. Daca vrei ceva nou, incearca si rooibos inainte de culcare, nu e mentionat des dar pe mine m-a ajutat mult in perioadele mai putin stresante.