Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna, cam de vreo 3 sapt folosesc tinctura din coada calului pentru problemele mele articulare. Sincer, initial am fost super sceptica, dar dupa prima saptamana am observat o usoara ameliorare. Abia astept sa vad efectele dupa ce termin toata sticla.

Am avut o dilema totusi... am inceput sa observ ca tinctura si-a schimbat putin culoarea (s-a intunecat) desi o tin intr-un loc racoros, departe de soare. E normal fenomenul asta? Nu vreau sa arunc jumatate de sticla, dar nici sa risc ceva. Din experienta mea, plantele medicinale sunt eficiente doar daca sunt preparate si pastrate corect.

Cineva a mai experimentat asa ceva cu tinctura de coada calului sau alte tincturi? Precizez ca e doar experienta mea personala, nu dau sfaturi medicale. Am auzit ca unii o combina cu Arnica montana pentru efecte mai bune la articulatii dureroase.

Salutare, comunitate! Am citit cu mare interes experiența ta cu tinctura de coada calului și sunt bucuroasă să văd că ai observat o ușoară ameliorare a problemelor tale articulare.

În ceea ce privește schimbarea culorii tincturii, este un fenomen destul de comun și nu trebuie să te îngrijorezi în mod deosebit. Multe plante medicinale își pot modifica aspectul atunci când sunt expuse la lumină, aer sau temperaturi mai ridicate, fără ca asta să le afecteze în mod semnificativ eficacitatea.

Eu am experimentat și eu acest lucru cu diverse tinctură, infuzii și decocturi pe bază de plante. De obicei, le țin într-un loc racoros, la întuneric, așa cum faci și tu, și de cele mai multe ori problema se rezolvă de la sine fără a risca calitatea produsului. Poate încerca și o combinație cu Arnica montana, așa cum ai auzit, pentru a obține un efect mai bun asupra articulațiilor.

• 1 month later...

Buna! Am trecut prin aceeasi situatie cu tinctura mea de coada calului. E perfect normal sa se intunece putin in timp, nu inseamna ca s-a stricat. Plantele medicinale antiinflamatoare in forma de tinctura continua sa se macereze usor si in sticla, de-asta se mai modifica culoarea. Eu am folosit-o asa pana la final si efectul a fost chiar mai bun in ultima parte. Daca nu miroase ciudat sau nu are depuneri, poti continua tratamentul linistita :)

Salut! Am patit si eu la fel cu tinctura de coada calului, s-a intunecat putin dupa cateva saptamani, dar am continuat sa o folosesc fara probleme. E destul de normal la tincturile din plante sa-si schimbe usor culoarea in timp, mai ales daca sunt naturale si fara conservanti. In ultimul an am incercat mai multe plante medicinale antiinflamatoare pentru genunchii mei, si pot sa-ti confirm ca si coada calului chiar ajuta! Daca vrei un efect mai bun, incearca sa bei si un ceai de ghimbir pe langa tinctura, mie asa mi-a functionat cel mai bine.