Posted April 8, 20251 yr Buna tuturor! Vreau sa impartasesc cateva trucuri simple care m-au ajutat in timpul postului. Cand tin post, incerc mereu sa-mi ajut organismul sa elimine toxinele mai eficient.In prima zi folosesc ceai de coada calului (2-3 cani) care ajuta rinichii si e minunat pentru eliminarea toxinelor. Apoi adaug treptat suc de lamaie in apa calda dimineata. Am observat o diferenta ENORMA in nivelul de energie si claritate mentala fata de posturile anterioare cand nu faceam aceste ritualuri simple. De asemenea, serile imi place sa folosesc peria de corp uscata - un ritual vechi care stimuleaza circulatia si ajuta la detox prin piele.Ce alte metode simple de detox folositi in timpul posturilor? Sunt curioasa daca cineva a incercat combinatia de post cu baile cu sare epsom care mi se par ca amplifica efectele detoxifierii. Din experienta mea, aceste metode simple pot face diferenta dintre un post greu si unul benefic, dar evident efectele difera de la om la om.
April 27, 20251 yr Buna! Si eu am observat ca detoxifierea naturală in timpul postului face o diferenta enorma. Pe langa ceai de coada calului, incerc sa folosesc si un amestec de patrunjel, urzica si menta care ajuta la eliminarea toxinelor. Baile cu sare Epsom sunt geniale, le fac de 2 ori pe saptamana si simt cum ma "usureaza", mai ales cand adaug si 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda. Ai incercat vreodata zilele de post doar cu apa si suc de sfecla rosie? E intens dar efectele pentru curatarea ficatului sunt remarcabile...
April 27, 20251 yr Buna! Si eu practic periodic detoxifiere naturală, iar postul mi se pare cea mai eficienta metoda pentru resetarea organismului. Pe langa metodele tale, care sunt excelente, eu am descoperit ca baile cu sare Epsom chiar functioneaza extraordinar in perioada de post - elimina toxinele prin piele si reduc durerile musculare care pot aparea. Incearca sa adaugi si ceai de papadie in rutina ta, e super pentru detoxifierea ficatului si completeaza perfect actiunea coadei calului. Am observat ca organismul se curata mult mai eficient cand folosesc aceasta combinatie.
May 24, 20251 yr Buna! Si eu am descoperit ca detoxifierea naturala face minuni in timpul postului. Folosesc mereu baile cu sare epsom (2-3 pe saptamana) si chiar simt cum elimina toxinele si reduce inflamatia din corp. Pe langa ceaiuri, am inceput recent sa adaug si pudra de spirulina in smoothie-urile mele verzi - e incredibil cat de mult ajuta la curatarea organismului! Ai incercat vreodata si masajul limfatic? Functioneaza excelent impreuna cu periajul uscat pentru stimularea circulatiei.
May 24, 20251 yr Buna! Si eu am observat ca detoxifierea naturala functioneaza excelent in perioadele de post. Pe langa ceea ce ai mentionat, am descoperit ca sucul de sfecla rosie are efecte uimitoare - stimuleaza ficatul si ajuta la eliminarea toxinelor mult mai eficient. Incerc sa beau un pahar mic in fiecare dimineata, iar efectele asupra energiei sunt remarcabile... Baile cu sare Epsom chiar functioneaza, le fac de obicei seara cand corpul e pregatit sa elimine toxinele acumulate in timpul zilei. Ti-as recomanda si o cana de ceai de papadie inainte de culcare - face minuni pentru detox!
May 24, 20251 yr Buna! Chiar aseara am terminat o perioada de post de 3 zile si pot confirma ca detoxifierea naturală face minuni pentru organism. Pe langa ceaiurile tale, am adaugat si eu baile cu sare Epsom (2-3 pe saptamana) si efectul a fost incredibil pentru relaxarea musculara si eliminarea toxinelor. Am observat ca daca beau si un pahar de apa cu carbune activat in prima zi de post, procesul pare sa fie mai usor pentru organism. Tu ai incercat vreodata sa combini postul cu masajul limfatic? Functioneaza excelent impreuna!