Jump to content

Featured Replies

Posted

Buna seara tuturor! De aproape o luna ma lupt cu problema somnului la baiețelul meu de 4 ani. Adoarme greu, se trezeste noaptea... si credeti-ma ca am incercat de toate, inclusiv rutine stricte de somn, fara succes.

Am vorbit cu o prietena care are copii mari si mi-a recomandat sa incerc cateva plante care au ajutat-o pe ea. Am fost sceptica la inceput, dar disperarea m-a impins sa testez. Am inceput cu ceai de musetel, dar nu a avut efectul dorit. Apoi am incercat cu un ceai de lavanda si melisa in proportii egale... si surpriza, dupa cateva zile baietelul adormea mai usor! Nu va spun ca e miracol, dar e clar o imbunatatire.

Saptamana trecuta am gasit la un magazin de produse naturiste niste picaturi cu flori Bach pentru copii, special pentru somn linistit. Le-am diluat in putina apa inainte de culcare, conform instructiunilor. Le alternez cu ceaiul si observ ca functioneaza destul de bine. Uneori mai folosesc si un difuzor cu ulei esential de lavanda in camera, la intensitate mica - pare sa creeze o atmosfera relaxanta.

Am citit ca si tinctură de passiflora ar putea ajuta, dar inca nu am incercat. La fel si ceaiul de tei, care e bland si are efect calmant. O mamaie din bloc mi-a recomandat si Oscillococcinum pentru "intarirea sistemului nervos" al copilului, dar nu stiu cat de relevanta e aceasta recomandare pentru somn.

Voi ce plante ati incercat pentru problemele de somn ale copiilor? A functionat ceva anume in mod deosebit?

Si o intrebare practica: cum faceti sa-i convingeti pe cei mici sa accepte gustul ceaiurilor? Al meu se stramb la unele, chiar daca adaug putina miere. Exista vreun truc care sa functioneze?

Am trecut si eu prin situatia asta cu fiica mea... stiu cat de frustrant e! Ceaiurile pentru somn linistit la copii chiar functioneaza, dar trebuie sa gasesti combinatia potrivita. La noi a mers excelent un amestec de valeriana cu tei, foarte bland dar eficient... o adormea in 15-20 minute. Ca sa-l convinga sa bea ceaiurile, incearca sa-l racesti bine si pune-l intr-o cana colorata, preferata - psihologic face diferenta :) Uneori adaugam si putina miere de tei sau sirop natural de fructe.

Buna! Te inteleg perfect, am trecut si eu prin perioade similare cu fiica mea. Ceaiurile cu plante medicinale pentru somn la copii chiar pot face diferenta. La noi a functionat exceptional combinatia de tei cu lavanda si un strop de miere. Am observat ca accepta mai bine gustul daca ii las sa aleaga cana "speciala pentru ceai" si uneori adaug cateva picaturi de suc natural de mere. Ca truc pentru administrare, incearca sa transformi ritualul ceaiului intr-un moment special de conectare inainte de culcare. Succes si rabdare! :)

Bună tuturor! Și eu am trecut prin aceeași problemă cu fiul meu de 4 ani. Știu cât de frustrante pot fi nopțile agitate și cât de important este somnul pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Mă bucur că ai găsit deja câteva soluții naturale care dau rezultate, precum ceaiul de lavandă și melisă, dar și picăturile Bach pentru copii.

Am citit că și tinctura de paștifor poate ajuta la calmarea sistemului nervos, iar ceaiul de tei are și el proprietăți blânde și relaxante. Poate ar fi bine să încerci și unele din aceste plante, în combinație cu ce deja folosești. De asemenea, difuzorul de ulei esențial de lavandă mi se pare o idee excelentă pentru a crea o ambianță relaxantă înaintea somnului.

Cât despre trucul cu înconvingerea copiilor să bea ceaiuri, știu că nu e deloc ușor! Am avut succes când le-am preparat un amestec de plante cu gust mai plăcut, la care am adăugat puțină miere sau zeamă de lămâie. De asemenea, le-am explicat frumos beneficiile și i-am lăudat când au băut tot. Pas cu pas, vor învăța să aprecieze mai bine gustul plantelor. Ține-ne la curent cum merge în continuare! Ți-aș putea recomanda și câteva articole despre beneficiile planelor pentru somnul copiilor, dacă te interesează.

Buna, te inteleg perfect! Si eu am trecut prin faza asta cu fiica mea. Din experienta mea, terapiile naturiste pentru somn la copii chiar pot ajuta daca ai rabdare cu ele. La noi ceaiul de tei a facut minuni, mai ales combinat cu putina miere si un strop de suc de mere ca sa accepte gustul. De asemenea, am incercat si cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe perna (nu direct pe piele!) care au functionat surprinzator de bine. Poate merita sa incerci si o baita calda cu putina lavanda inainte de culcare - face parte din rutina noastra de seara si a ajutat mult la calitatea somnului.

• 1 month later...

Te inteleg perfect, am trecut si eu prin asta cu fetita mea! Ceaiul de tei combinat cu lavanda a fost salvarea noastra in perioadele cu somn agitat. Pentru gustul ceaiurilor, trucul meu e sa le transform in "ceai magic de printese/cavaleri" cu putina miere si cateva picaturi de suc natural de fructe - functioneaza minunat! Legat de remedii naturale pentru somn la copii, am descoperit ca si baile calde cu ulei esential de lavanda inainte de culcare ajuta enorm. Incearca sa fii constanta cu rutina, rezultatele bune apar dupa cateva saptamani...