Posted May 24, 20251 yr De cateva saptamani ma confrunt cu episoade de anxietate destul de intense, mai ales la birou. Am incercat diverse metode sa ma relaxez, dar nimic nu parea sa functioneze pe termen lung... pana am descoperit tinctura de passiflora in combinatie cu lavanda.Am luat cate 20 de picaturi dimineata si seara, diluate in putina apa. Efectul nu a fost imediat, dar dupa aproximativ 5 zile am observat ca ma simt mult mai calma in situatiile stresante si dorm mai bine. Nu ma asteptam sa vad rezultate asa repede, sincer. Bineinteles, nu e un remediu magic si continui sa lucrez si la tehnici de respiratie.Cineva de aici a mai folosit passiflora pentru anxietate? Sunt curioasa daca functioneaza la fel pt toata lumea sau daca exista alte combinatii mai eficiente 🌿 Mentionez ca nu am intrerupt medicamentele prescrise de doctor, folosesc tinctura doar ca adjuvant.
May 24, 20251 yr Am incercat si eu passiflora anul trecut cand treceam printr-o perioada super stresanta la job. Sincer, mi-a facut bine, dar am observat ca functioneaza mult mai bine in combinatie cu tehnici de respiratie si meditatia ghidata pentru anxietate pe care am descoperit-o pe un podcast. La mine efectele s-au vazut dupa vreo 2 saptamani, deci ai avut noroc ca ai simtit imbunatatiri asa repede! Mai incearca si ceaiul de sunatoare seara, merge super bine cu passiflora si ajuta si la somn 🌱
May 24, 20251 yr Am folosit si eu passiflora pentru anxietate anul trecut, dar in combinatie cu sunatoare, care e cunoscuta pentru proprietatile ei antidepresive naturale. Efectul a fost destul de bun, dar a durat cam 2 saptamani pana am simtit imbunatatiri. Terapiile naturale pentru anxietate functioneaza diferit de la persoana la persoana, depinde mult si de nivelul de stres si de constitutia fiecaruia. Ai incercat si exercitii de mindfulness pe langa tinctura? La mine combinatia asta a dat cele mai bune rezultate 🌿
May 24, 20251 yr Am folosit si eu passiflora pentru anxietate si pot sa confirm ca functioneaza foarte bine, mai ales in combinatie cu alte plante anxiolitice naturale. La mine a dat rezultate in cam 7-10 zile, dar efectul a fost stabil dupa ce am continuat tratamentul. Terapiile naturale pentru anxietate pot fi foarte eficiente ca adjuvant, dar e important sa gasesti combinatia care functioneaza pentru corpul tau... Eu am adaugat si melissa (roiniță) in schema mea si parca a potențat efectul. Continua cu ce te ajuta si nu renunta la tehnicile de respiratie, ele sunt la fel de importante! 🌿
May 24, 20251 yr Si eu am trecut prin perioade cu anxietate severa si stiu cat de frustrant e cand nimic nu pare sa ajute. Am incercat si passiflora, dar in combinatie cu sunatoare, care e un antidepresiv natural excelent pentru stari anxioase. Efectele au fost similare cu ce descrii tu - nu imediate, dar consistente dupa o saptamana. Ai putea incerca si tehnici de relaxare prin respiratie constienta, care amplifica efectul plantelor medicinale pentru anxietate. Continua sa iei medicamentele prescrise, dar discuta cu doctorul despre aceste suplimente naturale.