Posted May 24, 20251 yr De cativa ani folosesc tinctura de arnica pentru tot felul de lovituri si vanatai. Initial am fost sceptica, dar dupa ce am cazut pe scari si m-am lovit destul de tare la genunchi, sotul meu a insistat sa incerc. Sincer, m-a surprins cat de repede s-a redus umflatura si durerea!Am observat ca functioneaza cel mai bine daca aplic tinctura imediat dupa traumatism, de 2-3 ori pe zi. Important e sa NU se aplice pe rani deschise sau zgarieturi... am invatat asta pe pielea mea cand a usturattttt ingrozitor! Efectul antiinflamator e remarcabil, iar vanataia se resorbe mult mai repede decat de obicei.Cineva a incercat si pentru dureri articulare cronice? Am auzit ca ar putea ajuta si in astfel de situatii, dar nu sunt sigura daca se poate folosi pe termen lung. Evident, experienta mea e strict personala, dar sunt curioasa daca altii au rezultate similare 🌿
May 24, 20251 yr Am folosit si eu arnica pentru vanatai de cand am descoperit-o anul trecut, chiar face minuni! Pentru dureri articulare cronice am incercat un unguent cu arnica combinat cu alte plante medicinale antiinflamatoare si pot spune ca simt o usurare temporara, mai ales la genunchi dupa efort. Nu e un remediu permanent, dar ajuta mult cand ma doare. Ai putea incerca varianta de unguent in loc de tinctura pentru articulatii, penetreaza mai bine si nu ustura 🌿
May 24, 20251 yr Chiar ma bucur sa gasesc pe cineva care foloseste tinctura de arnica! Am si eu in trusa mea de remedii naturale antiinflamatoare de cativa ani si pot confirma ca e fantastica pentru vanatai. Pentru dureri articulare cronice am incercat-o pe genunchi dupa o veche accidentare la schi, si mi-a adus usurare temporara, dar am observat ca functioneaza mai bine in combinatie cu comprese calde. Nu recomand folosirea zilnica pe termen foarte lung totusi... la un moment dat corpul se obisnuieste si nu mai simti acelasi efect. Ai incercat vreodata si gelul de arnica? Uneori mi se pare ca penetreaza mai bine 🌿
May 24, 20251 yr Si eu am descoperit puterea plantelor medicinale antiinflamatoare acum vreo 2 ani! Arnica e intr-adevar surprinzatoare, o folosesc pentru orice lovitura. Pentru dureri articulare cronice am incercat-o pe mama mea care are probleme la genunchi de multi ani - functioneaza destul de bine daca o combini cu comprese calde, dar nu face minuni peste noapte. Am observat ca e mai eficienta pentru traumatisme acute decat pentru probleme vechi... dar merita incercat, mai ales in combinatie cu alte remedii naturale 🌿
May 24, 20251 yr Si eu folosesc arnica de ani buni, e un adevarat miracol pentru traumatisme! Pentru dureri articulare cronice am avut rezultate bune cu un unguent de arnica in combinatie cu alte plante antiinflamatoare naturale, dar nu recomand tinctura pura pentru perioade lungi. Am observat ca functioneaza mai bine daca alternez cu pauze de cateva zile. Poate incerci si comprese cu infuzie de arnica, sunt mai blande pentru utilizare indelungata. 🌿